Skip to main content

Opslagmachines

Zeer efficiënt orderpicken en verpakken? Snelle levering van kleine onderdelen? Vlotte uitlevering van bestellingen, allemaal via de meest efficiënt mogelijke route, waardoor de loop- en wachttijden van de medewerkers tot een minimum worden beperkt?
Allemaal mogelijk met onze dynamische opslagmachines.

Het loont om kieskeurig te zijn

Efficiënte magazijnoplossingen voor alle soorten kleingoed, voor elke branche

Besparing aan vloeroppervlak

Vermindering van pickfouten

Verkorting van de picktijden

Organiseer en optimaliseer uw magazijn met opslagmachines.

Verhoog de efficiëntie

Opslagmachines verbeteren aanzienlijk de efficiëntie van productopslag en orderpicken. De snelheid waarmee de goederen worden verplaatst, zorgt voor een gunstiger kostenbeheer, terwijl de voorraadbeheer software van de opslagmachine de voorraadinventaris nauwkeuriger maakt.

Verkorten van picktijden

De picktijden worden met meer dan 60% verkort. De picktijd bij standaard legbordstellingen is gemiddeld 40 regels per uur, per werknemer. De picktijd bij opslagmachines is echter gemiddeld 120-150 per uur – wat een verdrievoudiging van de operationele tijd betekent.

Vermindering van pickfouten

De kosten voor extra werk, vertragingen en retouren van verkeerd verzonden artikelen kunnen honderden of duizenden euro's per levering bedragen. Opslagmachines kunnen het aantal pickfouten met twee derden verminderen.

Bespaar vloeroppervlak

Met het juiste type machine kan alle beschikbare ruimte worden gemaximaliseerd - zelfs tot volledige dakhoogte. Er is een stuk minder veiligheidsruimte nodig, in vergelijking met standaard legbordstellingen, waardoor de totale footprint van het systeem aanzienlijk wordt verkleind.

Betrouwbaar en duurzaam

De levensduur van een opslagmachine kan oplopen tot 15-20 jaar. Met voortdurende service zorgen we voor een zo lang mogelijke levensduur.

Maak kennis met ons assortiment opslagmachines

Opslagmachines zijn computergestuurde opslagsystemen die de efficiëntie van productopslag en orderpicking aanzienlijk kunnen verbeteren. Ingebouwde voorraadbeheer software zorgt voor het meest efficiënte gebruik van opslagmachines.
Ons WMS-programma is ontwikkeld voor Tornado en Paternoster en kan standaard op al onze machines worden meegeleverd. Lees verder voor meer informatie...

Tornado – een van de snelste plateauliften op de markt

De Tornado plateaulift is een dynamische opslagmachine die verticaal beweegt en artikelen rechtstreeks op een legbord aflevert bij de medewerker, door simpelweg op een knop te drukken of een barcode te scannen.

De eenvoudige structuur maakt deze opslagmachine betrouwbaar en onderhoudsarm, terwijl het modulaire ontwerp maatwerk mogelijk maakt om aan bijna elke behoefte te voldoen. Het vereist bijna 75% minder vloeroppervlak in vergelijking met conventionele magazijnoplossingen en kan functioneren als een standalone systeem of als een installatie met meerdere units.

Tornado's ‘Big Tray’ brengt ongeveer 20-35% meer artikelen per beweging, wat het verzamelen met 20% versnelt. De ‘multi-tray’ brengt dan weer meerdere plateaus naar 2 verschillende openingen of niveaus in de machine.

De plateaulift biedt maximale opslagcapaciteit op een minimaal vloeroppervlak én snelle toegang tot artikelen. Dit kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd; FTP en HOT

 • FTP (Fixed Tray Position) is de meest efficiënte manier om opslagmachines te vullen, waarbij elke lade is ontworpen om producten van vergelijkbare hoogte op te slaan - waardoor de hoeveelheid lege ruimte of lucht in de machine minimaal wordt.
 • HOT (Height Optimized Tray) is een geweldige oplossing in gevallen waar productafmetingen en hoogtes heel sterk variëren en de optimalisatie van de ruimte niet primeert.

Paternoster – minimale footprint, maximale opslag

De Paternoster is een verticale carrousel en een veilige manier voor de opslag van zwaardere of gemengde artikelen. Een Paternoster biedt optimale toegang en een duidelijk overzicht van de opgeslagen artikelen alsook kortere picktijden.

Een Paternoster biedt in de hoogte geoptimaliseerde opslag aan op een minimaal vloeroppervlak. Hierdoor bespaar je tot 75% op dit vloeroppervlak. Het compacte design van een Paternoster laat je optimaal gebruik maken van de beschikbare magazijnafmetingen - van vloer tot plafond.

Een Paternoster werkt door verticale rotatie. De artikelen liggen op trays, die via de kortst mogelijke route naar de medewerker worden gebracht. De tray wordt op ergonomische werkhoogte aangeleverd, waarbij het ook mogelijk is om op verschillende verdiepingen een werkopening te hebben.

Een Paternoster kan handmatig worden bediend, maar biedt ook host-gestuurde orderverzameling en zeer efficiënte batchverzameling. Met batchpicking wordt een enorme verlaging van de picktijden bereikt, waardoor de artikelen sneller kunnen worden geselecteerd. Met de mogelijkheid om een Paternoster eenvoudig te koppelen aan uw ERP of WMS-systeem, via onze TCPlus-software, is het beheren van uw orderpick-proces nog nooit zo eenvoudig geweest.

TORNADO vs Paternoster

TORNADO

 • Beschikt over grote trays, waardoor de pick-efficiëntie toeneemt
 • Hoge laadcapaciteit per tray
 • Behoudt zijn snelheid - ongeacht de belasting per lade
 • Herbergt veel artikelen per tray, met verschillende artikelhoogtes
 • Gemakkelijk in hoogte aan te passen
 • Eenvoudige WMS-integratie
 • Windows-gebaseerd pc-besturingssysteem
 • Standaard groot Lcd-scherm
   

Paternoster

 • Beschikt over een van de grootste trays op de markt
 • Picktijd slechts 15 seconden per rij
 • Reduceert pickfouten met 2/3
 • Ideaal voor batchpicking
 • Kan hoge asymmetrische lastverdelingen aan
 • Laag onderhoud
 • Eenvoudige WMS-integratie
 • Standaard groot Lcd-scherm
 • Windows-gebaseerd pc-besturingssysteem
 • Vervoert goederen via de kortst mogelijke route naar de medewerker

Verticaal Torenmagazijn

Snelle en volledige toegang tot opgeslagen goederen, effectief ruimtegebruik en de “zo belangrijke” hoge capaciteit op een kleine voetafdruk. Verticale Toren Opslagmachines zijn ontworpen voor het opslaan en hanteren van verschillende soorten zware goederen, en dan vooral voor metaal

Het verticale systeem kan worden uitgerust met meerdere bedieningspunten, zowel aan de voorkant als aan de zijkant.

De optimalisatie van dit ontwerp maakt het mogelijk om complete pakketten zwaar materiaal met een vorkheftruck te laden en te lossen - alsook de behandeling van afzonderlijke stukken, handmatig met behulp van een kraan of automatisch met de in-out feeder.

De Verticale Toren kan ook worden uitgerust met een weegschaal om het gewicht van het materiaal dat wordt geladen of gelost, te registreren.

Het intelligente besturingssysteem is volledig voorbereid voor externe communicatie en integratie met Warehouse Management Systemen, terwijl het touchscreen op het bedieningspaneel handmatige of automatische opslagbewerkingen mogelijk maakt.

Het is ook mogelijk om individueel werkende Toren Opslagmachines te combineren om een ​​gecontroleerd multi-magazijnsysteem te creëren:

 • Mono Tower - eenvoudig verticaal opslagsysteem met één toren, lift en vaste operatietafel.
 • Double Tower - set van twee opslagtorens, met een enkele lift. Horizontale trolley brengt de laadeenheid van / naar de bedieningszijde.
 • Multi Tower - systeem samengesteld als een modulecombinatie van Double Tower(s). De combinatie zorgt voor een grote opslagcapaciteit.

Enkele referenties

Elk jaar helpen we tientallen bedrijven om efficiënter en productiever te worden. We plaatsen magazijnstellingen die lange-termijn-oplossingen bieden aan klanten in elk soort bedrijf. En zoals uit onze referenties blijkt, zijn ze zeer tevreden met het resultaat.

H2O GmbH, Duitsland

H2O GmbH is wereldwijd een van de meest ervaren bedrijven in de duurzame behandeling van industrieel afvalwater. De oplossingen voor het recyclen van afvalwater worden met succes toegepast in meer dan 50 landen.

Meer informatie
Ponsse, Finland

Ponsse Oy is een vooraanstaand fabrikant van bosbouwmachines gevestigd in Finland. Het heeft een eigen fabriek in Vieremä waar een significante hoeveelheid reservedelen worden geproduceerd voor de PONSSE-machines.

Meer informatie
VMS Group, Denemarken

VMS Group biedt een uitgebreide serie diensten aan klanten in de maritieme- en offshore sectoren, energiecentrales en windindustrie

Meer informatie

Wat zeggen onze klanten

Ons samenwerkingsverband met de klant is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. De slimme magazijnoplossingen die we in overleg met onze klanten ontwikkelen, leveren een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van hun bedrijf door een veilige en efficiënte werkomgeving te bieden.

“"Vanaf de eerste ontmoeting met de adviseur van Dexion, Andreas Dorn, tot aan de gunning van het contract, was de samenwerking buitengewoon constructief. De gezamenlijke referentiebezoeken hebben ons overtuigd op technologisch gebied. Natuurlijk klopt de prijs-prestatieverhouding ook. Al met al hebben we de opslagsystemen die precies aansluiten op onze eisen en wensen.” -
Tobias Wetzel, hoofd productie en opslag H2O GmbH, Steinen
“Dexion = no nonsens, meedenkend en flexibel. Komen na wat er wordt beloofd” -
aldus de heer Harm Plasmans, Directeur van Hit Trading.
“Door de goede ervaring met de Dexion installatie van 17 jaar geleden, was het voor ons duidelijk dat wij weer de betrouwbare mobiele palletrekken van Dexion wilden hebben” -
aldus Anne Bakker, eigenaar.

Ontdek onze semi automatische magazijnoplossingen

Verrijdbare palletstellingen (MOVO)

Bespaar meer dan 50% aan benodigd vloeroppervlak ten opzichte van standaard palletstellingen en verhoog de opslagcapaciteit tot wel 80%

Herontdek de mogelijkheden van verrijdbare palletstellingen

Pallet Shuttle Systeem

Een zeer efficiënt alternatief voor dynamische palletopslag en inrijstellingen. Kostenbesparend en tijdbesparend. Hoge operationele snelheden.

Ontdek de mogelijkheden van het Pallet Shuttle systeem

Opslagmachines

Bespaar meer dan 75% aan vloeroppervlak, verminder de pickfouten tot wel 70% en verkort de picktijden met meer dan 60%.