Skip to main content

Pallet Shuttle systeem

Het Pallet Shuttle systeem is een semi automatische opslagoplossing met hoge dichtheid voor het hanteren van gepalletiseerde goederen binnen de stellingkanalen, vergelijkbaar met een inrijstelling of pallet doorrolstelling.
Dankzij de kosteneffectieve en tijdbesparende Pallet Shuttle hoeven er geen vorkheftrucks door de gangpaden te rijden, waardoor het een zeer efficiënt alternatief is voor pallet doorrolstellingen en inrijstellingen.

First in? Last in? Dat maakt niet uit, het is allemaal snel

Met een snelheid van 35 meter per minuut is het Pallet Shuttle systeem een van de meest efficiënte magazijnstellingen voor opslag van bulkgoederen.

Het is de mogelijkheid om verschillende soorten pallets te combineren, die zich op verschillende afstanden bevinden, met kanalen van meer dan 50 meter. En de toegevoegde optie om te werken als First in, First out (FIFO) of als Last in, First out (LIFO), maakt het een geweldig alternatief voor standaard palletstellingen.

Het Pallet Shuttle systeem heeft een hoge opslagdichtheid en kan de benodigde omvang van het magazijn aanzienlijk verkleinen en uiteindelijk de operationele kosten verlagen. Ideaal voor diegenen wiens opslagvereisten gelijk zijn aan bulkopslag met een beperkt SKU-bereik.


Meer opslagcapaciteit ten opzichte van standaard palletstellingen

Verplaatst zware pallets
met gemak

Operationeel in diverse
omgevingstemperaturen

* Percentage gebaseerd op een vast formaat magazijn van 100m x 100m x 9m met 1,1m hoge europallets

Waarom het Pallet Shuttle systeem zo goed is

De Pallet Shuttle zorgt ervoor dat er slechts één gangpad nodig is om de pallets in- en uit te slaan. Hierdoor wordt de totale opslagruimte die nodig is in een magazijn verminderd.

Eenmaal geïnstalleerd, kan het Pallet Shuttle systeem worden gebruikt voor zowel gemengde opslag als bulkopslag. Een Pallet Shuttle systeem is geschikt voor opslag conform het LIFO- als FIFO-principe, waardoor dit systeem veelzijdiger is dan bijvoorbeeld inrijstellingen.

Met het Pallet Shuttle systeem kun je de efficiëntie van magazijnactiviteiten verbeteren, waarbij de Return on Investment (RoI) doorgaans wordt behaald in twee jaar, in tegenstelling tot vier tot vijf jaar voor andere magazijnstellingen.

Palletstelling systeem *Magazijn 100m x 100m x 9m met 1.1m hoge Euro pallets
Standaard palletstellingen 20,000 pallets
Pallet doorrolstelling 36,000 pallets
Pallet Shuttle systeem 46,000 pallets

* voorbeeld van het aantal pallets dat kan worden opgeslagen met verschillende palletstelling systemen in een magazijn met vaste afmetingen.

Snel, efficiënt en flexibel

Het Pallet Shuttle systeem verhoogt de doorvoer van magazijnactiviteiten, met de mogelijkheid om extra shuttles toe te voegen in drukke periodes of bij aanhoudende groei. Deze flexibiliteit zorgt voor een betere operationele planning en soepel beheer van piekperiodes - zonder dat er extra middelen nodig zijn.

Omdat de shuttles werken met een ingebouwde lithium-ion batterij, wordt het bereik vergroot en worden de laadtijden verkort, wat resulteert in lage energiekosten en aanzienlijk verbeterde palletbewegingen.

Een Pallet Shuttle biedt meetbare voordelen op het gebied van veiligheid op de werkplek en stelt het bedrijf in staat om meer risico vermijdend te worden, aangezien een Pallet Shuttle Systeem het risiconiveau van schade aan de stellingen en / of het product en, belangrijker nog, het risico voor het personeel vermindert.

Meer overtuigingskracht nodig?
Hier zijn slechts enkele van de vele voordelen van het Pallet Shuttle systeem:

Kostenefficiënt
 • Geoptimaliseerd en efficiënt ruimtegebruik
 • Lagere bedrijfskosten
 • Hoge werksnelheden (bijv. 30 pallets per uur per shuttle, vergeleken met 15 per uur met inrijstellingen)
 • Minder personeel en vorkheftrucks nodig
 • Geen speciale heftrucks nodig
Verminderd risico
 • Makkelijk in gebruik
 • Geen schade aan de goederen
 • Voorkomt schade aan de stellingkanalen
 • Minder risico voor bedienend personeel
Duurzaam
 • Volledig ontwikkeld, betrouwbaar systeem
 • Kan in een later stadium volledig worden geautomatiseer
 • Aangedreven door oplaadbare lithiumbatterij met een verwachte levensduur van 5 jaar
 • Lithiumbatterij biedt tot 12 uur per oplaadbeurt
 • Omgevingstemperatuur ST: 0 ° C tot + 45 ° C / BZ: -1 ° C tot -30 ° C / Hybride model kan in beide temperatuurbereiken worden gebruikt

Kenmerken afstandsbediening

Het Pallet Shuttle systeem wordt bestuurd door de medewerker via een lichtgewicht, draagbare afstandsbediening. De eenvoudig te gebruiken afstandsbediening omvat functies zoals:

 • Automatische of handmatige bedieningsfunctie, zodat je de bediening van de shuttle kunt aanpassen aan de opgeslagen artikelen
 • Informatie wordt doorgestuurd vanaf de shuttle en weergegeven op het display van de afstandsbediening
 • Lichtgewicht, oplaadbare afstandsbediening
 • Eenvoudig gebruik door de machinist, de shuttle kan gemakkelijk vanuit de truck worden bediend
 • Een afstandsbediening kan maximaal 8 shuttles bedienen
 • Continu operationele in en uit modus is beschikbaar
 • Water- en stofafstotend volgens IP65-normen

Enkele referenties

Elk jaar helpen we tientallen bedrijven om efficiënter en productiever te worden. We bieden magazijnstellingen die een lange-termijn-oplossingen bieden aan klanten in elk soort bedrijf. En zoals uit onze referenties blijkt, zijn ze zeer tevreden met het resultaat.

GC Rieber Salt, Noorwegen

GC Rieber zocht een veilig en compact highspeed systeem in een onverwarmd magazijn dichtbij zee. De oplossing was de Constructor Pallet Shuttle.

Meer informatie
HIT Trading, The Netherlands

Door in het bestaande magazijn van HIT Trading B.V. een pallet shuttle systeem te plaatsen, kon de groeiende voorraad efficiënt worden opgelagen en was een uitbreiding van het magazijn niet nodig.

Meer informatie
Arc E-commerce, Zweden

Constructor/Dexion heeft aan Outl1.se in Stockholm een dynamische oplossing geleverd voor de opslag en handling van alle producten die via de webshop worden verkocht.

Meer informatie

Wat zeggen onze klanten

Ons samenwerkingsverband met de klant is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. De slimme magazijnoplossingen die we in overleg met onze klanten ontwikkelen, leveren een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van hun bedrijf door een veilige en efficiënte werkomgeving te bieden.

“De ervaring zijn gewoon goed. Het logistiek centrum werkt zoals het zou moeten.” -
Logistiek manager Jussi Kärkkäinen
“Tijdens onze zoektocht naar een geschikt opslagsysteem voor onze nieuwe diepvries en magazijnen kwamen we bij Dexion terecht. Alle contact verliep snel, vriendelijk en behulpzaam, wat erg welkom was gezien de korte tijdspanne die we slechts ter beschikking hadden... werd er van bij het begin gezegd, en dat is ook zo gebleken. Bij eventuele vragen of opmerkingen staan de vertegenwoordigers of techniekers ook meteen paraat voor hulp of advies” -
aldus Davy van Poucke en Ellen Tournois - zaakvoerders van Dely Wafels.
“Al bijna 10 jaar en voor al onze dochterondernemingen hebben we Dexion ingeschakeld om ons te voorzien van de juiste opslagoplossing voor onze producten en onze verschillende omgevingen. Dexion is een serieuze, vertrouwde en efficiënte partner die kwaliteitsproducten voor het leven aanbiedt” -
aldus Mehmet Gurlek, eigenaar TITAN GMA.

Ontdek onze semi automatische magazijnoplossingen

Verrijdbare palletstellingen (MOVO)

Bespaar meer dan 50% aan benodigd vloeroppervlak ten opzichte van standaard palletstellingen en verhoog de opslagcapaciteit tot wel 80%

Ontdek de mogelijkheden van verrijdbare palletstellingen

Pallet Shuttle Systeem

Een zeer efficiënt alternatief voor dynamische palletopslag en inrijstellingen. Kostenbesparend en tijdbesparend. Hoge operationele snelheden.

Opslagmachines

Bespaar meer dan 75% aan vloeroppervlak, verminder de pickfouten tot wel 70% en verkort de picktijden met meer dan 60%.