Skip to main content

Nieuwe versus gebruikte palletstellingen

In een wereld van steeds schaarser wordende grondstoffen, worden hergebruik en recycleren aangemoedigd. Is het zinvol om deze filosofie toe te passen op palletstellingen. Of niet?

Als u palletstellingen nodig heeft, of op zoek bent naar vervanging van wat u op dit moment heeft, kan het een optie zijn om te investeren in tweedehands producten.

Voordat u overgaat tot de aanschaf van tweedehands palletstellingen, adviseren wij u om even de tijd nemen om de voor- en nadelen van gebruikte palletstellingen versus nieuwe palletstellingen af te wegen. Anders kan het zo zijn dat het aanschaffen van goedkopere tweedehands stellingen, resulteert in een oplossing die uiteindelijk meer gaat kosten.

SafetyVeiligheid eerst

Veiligheid is van het grootste belang voor elk logistiek proces in het magazijn. Als u overweegt te investeren in oude, gebruikte palletstellingen, zorg er dan voor dat deze van een zeer hoge kwaliteit zijn. Vraag ook om een onafhankelijk onderzoek om te controleren of de palletstellingen nog steeds geschikt zijn voor gebruik. Pallets zijn zwaar, dus de palletstelling moet robuust genoeg zijn om een volledige lading te kunnen dragen. Als u niet zeker bent over de kwaliteit van de palletstellingen, raden we u aan te kiezen voor nieuwe stellingen in plaats van tweedehandse stellingen.

Herkomst

Een heel groot nadeel van investeren in tweedehands palletstellingen is dat u de geschiedenis ervan wellicht niet kent. Nieuwe palletstellingen komen rechtstreeks van de fabrikant, inclusief garanties en correcte berekeningen. Nieuwe palletstellingen worden op correcte wijze gemonteerd en voorzien van de benodigde belasting-borden. Dit zorgt voor een veilig gevoel.

Het is onwaarschijnlijk dat tweedehands palletstellingen zo'n garantie kunnen waarborgen. Ook kan het zo zijn dat de verkoper niet de eerste eigenaar is - het is mogelijk dat de palletstellingen al meerdere keren van eigenaar zijn gewisseld. Regelmatig hergebruik van palletstellingen zorgt ervoor dat het einde van de levensduur sneller wordt bereikt.

Quality

Waar u ook rekening dient mee te houden, is dat de palletstellingen misschien al eerder zijn beschadigd en gerepareerd. De ‘spare-parts’ zijn misschien niet origineel of van de aanbevolen standaard. Er kan zelfs sprake zijn van lichte schade, die moeilijk te herkennen is, maar die de kwaliteit van de stelling in gevaar kan brengen.

Kwaliteit gegarandeerd

Alle nieuwe palletstellingen worden geleverd met een garantie van de fabrikant. Dit betekent dat als er zich problemen voordoen, u beschermd bent. Als er onverhoopt een mankement wordt geconstateerd aan de stellingen, heeft u recht op vervanging of reparatie. Met tweedehands palletstellingen is dit niet altijd het geval. Als de stellingen gebreken tonen, zijn de kosten voor reparatie of vervanging waarschijnlijk voor u.

Hoe veelzijdig is het gebruik van palletstellingen?

Een ander nadeel van het kopen van tweedehands palletstellingen is dat, als u uw magazijnopslag moet uitbreiden, u niet opnieuw de juiste palletstellingen kunt vinden voor uw opslageisen. Dit kan betekenen dat u helemaal opnieuw begint met een ander palletstelling-systeem, of dat u worstelt met het palletstelling-systeem dat u hebt.

Beschikbaarheid van vervangende onderdelen

Dit moet zorgvuldig worden overwogen. Als de gebruikte palletstellingen waarin u overweegt te investeren verouderd zijn, is het soms lastig om er onderdelen voor te vinden.

Rack InspectionInspectie

Koop tweedehands palletstellingen niet zonder te letten op tekenen van slijtage, zoals: losse onderdelen, gebroken onderdelen, ontbrekende schoren, verroeste onderdelen, beschadigde onderdelen, slechte lasnaden, een combinatie van onderdelen van verschillende fabrikanten.

We raden u aan een onafhankelijke, gekwalificeerde inspecteur te vragen om u een volledig rapport te geven over gebruikte palletstellingen voordat u doorgaat met de aankoop. Sommige fouten kunnen gemakkelijk worden verholpen, maar andere niet. In dit laatste geval zou u niet moeten doorgaan met de aankoop.

Is de gebruikte palletstelling waar voor uw geld?

Hoewel het zinvol is om te proberen onnodige uitgaven te voorkomen, is het niet zeker of de gebruikte palletstellingen die u wilt kopen, uw geld waard is? U geeft nu misschien minder geld uit, maar als u een dure reparatierekening krijgt of deze volledig moet vervangen, kost u dit op lange termijn meer.

Nieuwe palletstellingen zijn misschien niet zo duur als u denkt, vooral als u rekening houdt met de garanties van de fabrikant en hoe lang deze meegaan in vergelijking met gebruikte palletstellingen.

Pallet Racking ValueEr kunnen ook verdere kosten zijn: als uw gebruikte palletstellingen falen, bestaat er een bedreiging voor de goede werking van uw magazijn, de producten die u opslaat of, erger nog, de veiligheid van uw personeel.

We proberen u niet af te schrikken om te investeren in gebruikte palletstellingen; het is het overwegen waard. Echter voordat u erin verder gaat, moet u er zeker van zijn dat wat u koopt geschikt is voor uw doel, geschikt is voor uw bedrijf nu en in de toekomst, en dat de veiligheid van uw personeel niet in het gedrang komt.

Neem contact op met ons team voor meer informatie over palletstellingen en beschikbare opties voor uw bedrijf.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws