Skip to main content

Geautomatiseerde magazijnen

Wij bieden de meest geschikte AS/RS (Automated Storage & Retrieval Systems) -oplossing, met hoge dichtheid en hoge doorvoer voor uw magazijn, of het nu gaat om het opslaan van pallets of dozen.

Samen met onze System Integrator partners ontwerpen, engineeren en leveren we geautomatiseerde opslagsystemen van hoge kwaliteit, gericht op het aanbieden van een oplossing met hoge dichtheid die de beschikbare vloerruimte maximaliseert, fouten bij het orderpicken of aanvullen vermindert en de algehele productiviteit verbetert.

De mogelijkheid tot integratie met uw Warehouse Management Systeem (WMS) of voorraadbeheersysteem maakt onze hoogbouw kraanmagazijnen en mini load de meest flexibele tools om uw intralogistiek te beheren. Rekken kunnen worden geconfigureerd als een enkel, dubbel of multi- diep systeem.

Automatisch Kraanmagazijn of hoogbouw

Automatisch KraanmagazijnEen automatisch kraanmagazijn is een volledig geautomatiseerd opslagsysteem, ideaal voor het opslaan van pallets en grote artikelen. Ontworpen om te werken in zeer smalle gangpaden en op een hoogte van meer dan 30 meter, zijn Automatische Kraanmagazijnen een efficiënte, geoptimaliseerde opslagoplossing.

Geleid door een voorraadbeheersysteem (WMS), rijdt de kraan razendsnel door de gangpaden van het magazijn, waarbij deze de goederen opslaat, positioneert of uitpakt.

Voor Multi-diepe configuraties zijn kraanmagazijnen uitgerust met een of meerdere shuttles die de pallets ophalen en direct aan de voorkant afleveren - voor maximale toegankelijkheid.

KraanmagazijnAutomatische Kraanmagazijnen zijn ontworpen om volledige flexibiliteit te bieden, van laadvermogen en bouwhoogte tot cyclustijden en temperatuurregeling. Het systeem past zich gemakkelijk aan de behoeften van elk magazijn aan, waardoor het een zeer effectieve opslagoplossing is voor een breed scala aan toepassingen.

Voordelen van Automatische Kraanmagazijnen zijn onder meer:

 • Volledig geautomatiseerd, snel en veilig;
 • Hoge doorvoersnelheid - verkort de looptijden drastisch;
 • Maximale hoogte benutting - zorgt ervoor dat alle beschikbare ruimte volledig wordt benut;
 • Voorraadbeheersysteem controleert en werkt de goederenvoorraad bij - zorgt voor nauwkeurige controle van goederen en elimineert handmatige bedieningsfouten;
 • Past zich gemakkelijk aan speciale werkomstandigheden aan - van vriestemperaturen (-30 °C) tot extreme vochtigheid.

Miniload

Miniload - geautomatiseerd magazijnHet miniload automatische stockagesysteem is een dynamische, ergonomische, geautomatiseerde oplossing voor het stockeren van kleine onderdelen.

De hoge dichtheid, hoge nauwkeurigheid en hoge doorvoer verhogen het vermogen van uw operatoren.

Magazijnkranen zijn geïntegreerd in uw magazijnbeheersysteem, ze halen de tote-dozen, boxen of trays op en leveren deze rechtstreeks of per transportband af aan de pickzone.

Het systeem is beschikbaar in hoogtes tot 15 m en de kranen kunnen ladingen tot 50 kg aan voor lichte ladingen (tote boxes) en 200 kg voor trays.

Voordelen van het miniload systeem zijn onder meer:

 • Optimaal ruimtegebruik - smalle gangpaden maximaliseren opslagcapaciteit binnen beschikbare vloerruimte;
 • Past het "product naar medewerker" -principe toe – met als resultaat een verlaging van de arbeidskosten;
 • Nauwkeurig voorraadbeheersysteem - elimineert fouten die doorgaans worden geassocieerd met handmatig magazijnbeheer;
 • Verminderd risico op aanrijdschade aan het opslagsysteem;
 • Minder arbeidsintensief, meer tijdbesparend;
 • Gegalvaniseerde afwerking zorgt voor duurzaamheid en weerstand tegen corrosie.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u nog vragen heeft.

Indien u meer informatie wilt over geautomatiseerde magazijnen kunt u contact opnemen met onze specialisten of bellen met: +32 0 2 476 26 35