Skip to main content

One Team stimuleert verkoop Constructor Group

Sterk leiderschap, geoptimaliseerde productiefaciliteiten, internationale uitbreiding en een hernieuwde aandacht voor klantenservice leverden uitzonderlijke resultaten op voor Constructor Group, specialist in opslagoplossingen.

frank pohlIn 2016 steeg de verkoop van de magazijnafdeling, die haar producten en diensten in Europa aanbiedt onder de handelsmerken Constructor, Kasten, Dexion en PSS, met ruim 11%.

Dit gaat dwars in tegen de markttrend van lage groei die de sector de voorbije jaren kenmerkte en bevestigt de strategie die werd ingevoerd door Frank Pohl, sedert 2 jaar Chief Executive Officer van Constructor Group.

Sinds zijn komst heeft de onderneming haar verkoopgroei niet alleen in Noorwegen, Finland en Nederland, maar ook op de rijpe Duitse en Britse markt met 20% zien toenemen. Ze heeft haar rentabiliteit verhoogd door te herstructureren en nieuwe markten te verkennen.

Zo optimaliseerde de groep bijvoorbeeld de organisatie van haar productie- en toeleveringsketen, onder andere door een logistieke en productievestiging in Rusland te ontwikkelen. Die maakt latere uitbreiding mogelijk in een gebied waar Constructor de enige West-Europese fabrikant van opslaguitrusting is met lokale productiecapaciteit.

One Team: volle inzet.

Een sleutelfactor voor het succes is de hernieuwde nadruk die het initiatief One Team legt op de collectieve verantwoordelijkheid van alle werknemers en aannemers. One Team draait om een harmonieuze werking, ongeacht positie of locatie, die een uitstekende klantenservice mogelijk moet maken.

Frank is ervan overtuigd dat de onderneming zich met een gezonde orderportefeuille in een uitstekende positie bevindt om het hoofd te bieden aan alle uitdagingen die zich nog kunnen aandienen. 

“Nadat we het voorbije jaar onze samenwerking met gerenommeerde klanten hebben opgevoerd, kijken we weer uit naar een jaar waarin we al onze stakeholders – klanten, aandeelhouders en werknemers – groei en waarde kunnen bieden.

Verder gaan we een uitdagende toekomst tegemoet, nu meer politieke onrust in Europa waarschijnlijk lijkt. Maar dankzij onze ervaring beschikken wij over alle nodige middelen om hoogwaardige producten en diensten te blijven leveren.”

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws