Skip to main content

U overweegt palletrekken te kopen? Tien dingen om rekening mee te houden voordat u investeert

Wanneer een bedrijf een investeringsbeslissing neemt, is het van vitaal belang om alle opties te overwegen, en dit geldt ook voor investeringen in palletrekken voor uw magazijn.

10 Tips Pallet Racking

 

 

 

 

 


Tenzij u goed kijkt naar de logistieke kant van uw bedrijf en beoordeelt wat het beste bij uw behoeften past, zou u kunnen denken dat uw investering een verspilling van tijd en geld is.

Inderdaad, als u in het verkeerde type palletrekken voor uw organisatie investeert, kan dit een nadelig effect hebben doordat de soepele werking van uw magazijn vertraagd of belemmerd wordt.

De juiste opslagoplossing kiezen en investeren in het juiste opslagsysteem kan het verschil maken tussen een naadloze en efficiënte magazijn operatie en een die in strijd is met uw zakelijke workflow. Experts in magazijnopslagoplossingen kunnen beoordelen welke palletrekken het beste bij elke omgeving passen.

Hier zijn tien belangrijke dingen om rekening mee te houden voordat u die zeer belangrijke stap zet en investeert in palletrekken.

10 Tips Pallet Racking1. Wat is uw budget?

Dit zou de eerste stap moeten zijn bij elke zakelijke beslissing. Het is essentieel om voldoende geld toe te wijzen aan uw investering in palletrekken. U dient ook rekening te houden dat de goedkoopste niet noodzakelijk de beste optie is. Low Budget palletreksystemen zijn mogelijk niet veelzijdig en aanpasbaar genoeg om uit te breiden en te veranderen, als uw operationele behoeften veranderen. U zult misschien merken dat u opnieuw moet beginnen met een nieuwe oplossing, waardoor u uw oorspronkelijke besparing al snel verliest.

2. Wat moet de rekkeninstallatie doen?

Er zijn veel verschillende soorten palletstellingen, voor meerdere functies. Daarom is het essentieel om eerst uw doel te definiëren en een oplossing te kiezen die aan uw behoeften voldoet. Wat wilt u dat uw opslagrekken doen? Welke soorten goederen worden opgeslagen? Hoe vaak heeft u toegang nodig tot de goederen? Al deze informatie moet worden verzameld voordat een oplossing wordt voorgesteld.

3. Wat is de plattegrond en indeling van uw magazijn?

Magazijnen zijn er in vele soorten en maten, met allen een verschillende footprint. Het is belangrijk om het oppervlak in kaart te brengen, met zeer nauwkeurige afmetingen, alsook toegangspunten, deuren en ramen duidelijk gemarkeerd.

In dit stadium is het raadzaam om de hulp in te roepen van een specialist in magazijnoplossingen, omdat deze niet alleen het beste type stelling kan beoordelen, maar ook hoe het magazijn het beste kan worden aangepast om de workflow en functionaliteit te maximaliseren.

4. Hoe hoog is uw magazijn?

10 Tips Pallet RackingBeperk uzelf niet tot het bekijken van de plattegrond, maar houd rekening met de verticale ruimte.

Specialisten in magazijnoplossingen denken en werken altijd in 3D - dat wil zeggen, ze kijken zowel naar de plattegrond als naar de hoogte en bedenken vervolgens een reksysteem dat de beschikbare ruimte optimaal gebruikt.

In sommige gevallen kunt u uw opslagcapaciteit verdubbelen door volledig gebruik te maken van de hoogte van een magazijn - zelfs tot 40 meter. Houdt echter rekening met andere bijbehorende kosten, zoals een magazijnkraan en heftoestellen.

5. Welke toegang heeft u nodig?

Als u goederen opslaat die regelmatig moeten bereikt worden, moet u hiermee rekening houden bij het kiezen van uw palletstelling. Als u slechts af en toe toegang nodig hebt, vindt u misschien een andere oplossing die beter bij u past dan wanneer u regelmatig toegang nodig hebt.

Onze ervaring is dat het niet ongewoon is om bedrijven tegen te komen die moeite hebben met hun opslag omdat ze geen rekening houden met hoe vaak ze toegang moeten hebben tot de voorraad.

10 Tips Pallet Racking6. Denk aan veiligheid

In elke werkomgeving is gezondheid en veiligheid een belangrijke overweging, en zo ook bij magazijnen. Magazijnen kunnen drukke en potentieel gevaarlijke plaatsen zijn, met mensen, voertuigen en grote goederen en artikelen die allemaal tegelijkertijd worden verplaatst.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat niet alleen de door u gekozen palletstelling van een hoge standaard is, maar dat deze correct is geïnstalleerd. Zorg er daarna voor dat jaarlijkse veiligheidscontroles op uw palletstellingen worden uitgevoerd, zodat de veiligheidsnormen worden gehandhaafd.

7. Kijk naar de toekomst

Let bij het selecteren van pallettrekken niet alleen op uw behoeften van vandaag, maar kijk naar uw toekomstige behoeften en uw geplande bedrijfsontwikkeling. Als de kans bestaat dat uw bedrijf in de loop der jaren zal evolueren, wilt u misschien investeren in magazijnopslag die de veelzijdigheid heeft om mee te groeien en te veranderen. Misschien wilt u veelzijdige rekken overwegen, die geschikt zijn voor verschillende productgroottes en geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Zonder deze vooruitziende blik zou je kunnen investeren in één type palletstelling, alleen om te ontdekken dat je het over een paar jaar opnieuw moet veranderen. Veelzijdigheid en aanpasbaarheid staan centraal.

8. Welke opslagruimte heeft u al?

10 Tips Pallet RackingWe hebben tot nu toe gesproken over nieuwe palletstellingen, maar het is net zo belangrijk om te overwegen wat u al hebt op het gebied van opslag. Mogelijk hebt u opslag die geschikt is voor uw doel en kunt u in extra opslag investeren om deze aan te vullen.

Kijk ook wat er nog meer in uw magazijn staat. Welke voertuigen, zoals heftrucks, bezit u of bent u van plan te kopen? Elke stelling moet hiermee gevuld kunnen worden.

Mogelijk moet u ook uw verlichting wijzigen of aanpassen zodat deze harmonieus samenwerkt met uw nieuwe opslag.

9. Hoe duurzaam moet uw stelling zijn?

Verschillende magazijnen hebben verschillende eisen en hebben dus verschillende opslagoplossingen nodig wat betreft duurzaamheid. Als uw stelling extreme weersomstandigheden moet weerstaan - zoals temperaturen onder nul - moet deze robuust genoeg zijn om het hoofd te bieden.

En hoe lang moet de opslag mee gaan? Bent u van plan het jarenlang te bewaren of is het doel ervan op korte termijn? Moet de stelling schaalbaar of vast zijn? Uw antwoorden bepalen uw keuze voor het type palletrekken.

10 Tips Pallet Racking10. Zorgen voor uw opslag

Eenmaal geïnstalleerd, moet u uw opslagrekken kunnen behouden. Dit betekent dat het raadzaam is om opslagrekken te kiezen waar reserveonderdelen direct beschikbaar zijn en waar u experts kunt inschakelen om eventueel onderhoud of reparaties uit te voeren. Met andere woorden, wie uw opslaginstallatie plaatst, moet in staat zijn om uitstekende en voortdurende ondersteuning en onderhoud te bieden. Anders zou u opnieuw kunnen eindigen met een slechte investering.

We hopen dat dit enkele vragen heeft beantwoord over wat u moet overwegen voordat u in palletrekken investeert. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en om met ons expertteam te spreken.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws