Skip to main content

De 5 voordelen van legbordstellingen met meerdere verdiepingen

Het beheren van een magazijn brengt vele kosten met zich mee. Hoe groter het magazijn, hoe hoger de bedrijfskosten. Het is daarom vanzelfsprekend om de benutting van de beschikbare ruimte zoveel mogelijk te maximaliseren. Kijk daarbij niet alleen naar het vloeroppervlak, maar ook naar de hoogte van de ruimte.

multi-tier

Met moderne magazijnsystemen is het mogelijk om producten in de hoogte op te slaan zonder in te boeten aan veiligheid of efficiëntie.

Een goed voorbeeld zijn legbordstellingen met een geïntegreerde tussenvloer, die uit twee of meerdere verdiepingen kunnen bestaan. Automatisering is hier niet nodig om de volledige halhoogte te benutten.

Legbordstellingen met een verdiepingsvloer

Legbordstellingen met een verdiepingsvloer creëren meerdere niveaus in een magazijn. De hoogte van de verdiepingen kunnen variëren om de totale hoogte zo goed als mogelijk te benutten. Vloeren kunnen als geïntegreerde tussenvloer of als entresol toegepast worden, maar ze worden nooit deel van de dragende structuur van het gebouw.

multi-tier

Elke verdieping is toegankelijk via trappen en gangpaden. Op elk niveau zijn er rijen legbordsecties voor de opslag van allerlei soorten producten, maar vooral kleingoed wordt in dit soort opslagsystemen opgeslagen.

Legbordstellingen met meerdere verdiepingen zijn geschikt voor bedrijven met veel kleingoed, zoals geneesmiddelen, onderdelen of dozen. Het vaakst zijn het producten die handmatig worden gepickt (piece picking).

Uw medewerkers kunnen snel, eenvoudig en veilig bij elk item komen, op elk niveau en op elk moment. Daarnaast hoeft bij dit opslagtype geen zware material handling apparatuur, zoals heftrucks, gebruikt te worden. Wel kun je compactere palletwagens (transpallet) inzetten, dus het is essentieel dat de looppaden robuust genoeg zijn om het gewicht te dragen.

Vijf voordelen van legbordstellingen met een verdiepingsvloer

We hebben er al enkele genoemd, maar een van de belangrijkste voordelen is dat legbordstellingen met een verdiepingsvloer een alternatief kunnen zijn voor een dure verhuizing. Interessant voor bedrijven die een (te) snelle groei kennen.

multi-tier

 1. Maximalisatie van de benutting van de hoogte, waardoor de opslagcapaciteit aanzienlijk wordt vergroot. Het systeem kan ook worden geïntegreerd met andere magazijn oplossingen.
 2. Het investeren in legbordstellingen met meerdere verdiepingen kan een dure verhuizing voorkomen. Dat betekent een forse besparing op de bedrijfskosten.
 3. Vooral geschikt voor items die handmatig moeten worden gepickt door medewerkers. Door de compacte uitvoering kan het pickproces aanzienlijk sneller worden uitgevoerd.
 4. Geen dure automatisering nodig. Het picken op meerdere verdiepingen, eventueel gecombineerd met kostenefficiënte transportbanden, zal de productiviteit van uw medewerkers vergroten.
 5. Geen grote material handling apparatuur zoals heftrucks nodig. Doordat de vloer geïntegreerd wordt in het systeem, hoeft u geen aparte tussenvloer aan te schaffen.

Onze oplossing met meerdere verdiepingen

multi-tier

Dexion is een toonaangevende ontwerper, fabrikant en leverancier van magazijnsystemen. Onze legbordstellingen met verdiepingsvloer worden wereldwijd in allerlei verschillende magazijnen gebruikt. Wij adviseren u graag over de beste uitvoering voor uw bedrijf.

Door het gebruik van geïntegreerde tussenvloeren kan Hi280 met

verdiepingsvloeren bestaan uit twee of meer niveaus. Perfect voor een groter magazijn waarin vele artikelen worden opgeslagen en waar de hoogte benut kan worden.

De Hi280 legbordstellingen met een verdiepingsvloer bieden meer opslagcapaciteit dan een standaard systeem. Ze worden opgebouwd met verzinkte stijlen, waartussen de vloer wordt geplaatst. Op de verdieping kunnen de stellingen doorgetrokken worden.

De staanders kunnen de volledige hoogte beslaan en ondersteunen dan alle verdiepingen en looppaden. Het alternatief is het gebruik van staanders met een standaard hoogte met

daarop de vloer en op de verdieping vrijstaande stellingen. Slankere vloerconstructies maken het ook mogelijk om een extra opslagniveau toe te voegen.

multi-tier

Onze HI280 legbordstellingen met een verdiepingsvloer bieden standaard de volgende kenmerken en voordelen:

 • Aanzienlijke besparing op de bouwkosten door het efficiënte ontwerp
 • Gebaseerd op het bekende Hi280
 • legbordsysteem
 • Uiterst robuuste staanders om lasten van de verdiepingen te dragen
 • De afzonderlijke componenten bieden veel draagkracht voor een optimale opslag
 • Sprinkler- en verlichtingssystemen
 • eenvoudig te integreren
 • Trappen, balustrades en kantelhekken voor pallets maken het systeem compleet

Nog twee laatste belangrijke aandachtspunten; Grondige en reguliere controles op de constructie en de bestaande draagvloer, zodat de veiligheid niet in het gedrang komt. Alsook overleg met eventueel architect, stabiliteitsingenieur, brandweer en verzekering, zijn essentieel. Maar ook hierin kunnen wij u adviseren!

Neem contact met ons op voor meer informatie over legbordstellingen met een verdiepingsvloer.

Gerelateerd nieuws
 • 14177
  20/05/2024

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Wij presenteren met trots ons jaarlijkse Duurzaamheidsrapport 2023, waarin de vooruitgang en prestaties van de Groep op het gebied van duurzame ontwikkeling worden beschreven. Het rapport onderstreept onze uitgebreide inzet voor zaken als milieubescherming, sociale verantwoordelijkheden en voorbeeldig deugdelijk bestuur.
 • 9101
  5/05/2021

  Klantinformatie over COVID-19 impact

  De verspreiding van het nieuwe coronavirus, COVID-19, wordt wereldwijd gevoeld in het bedrijfsleven op manieren die moeilijk te modelleren en te beoordelen zijn.
Laatste nieuws