Skip to main content

75 jaar aanpasbare opslagsystemen van Dexion

Het is intussen 75 jaar geleden dat Demetrius Comino (oprichter van Dexion) pionierde met de introductie van het Dexion Slotted-Angle systeem, het eerste verstelbare opbergsysteem ter wereld. Comino's vindingrijkheid heeft de weg vrijgemaakt voor het succes van Dexion.

Slotted Angle

Sinds 1947 biedt dit verstelbare opslagsysteem klanten een flexibele logistieke oplossing voor alle behoeften.

In de afgelopen 75 jaar heeft het Dexion Slotted-Angle een groot aantal toepassingen gekend, waarbij het onze klanten een betrouwbare en gemakkelijke oplossing heeft geboden en hen voorzien van producten die ontworpen zijn om lang mee te gaan.

Interessant is dat het ook al vaak werd gebruikt voor andere toepassingen dan een opslagoplossing. Zo werden in 1956 onderdelen geleverd voor het skistadion van de Olympische Winterspelen in Cortina d'Ampezzo. Terwijl in 1963, nadat een aardbeving Skopje trof en enorme verwoestingen aanrichtte, Comino onderdelen schonk om te helpen bij de bouw van nieuwe huizen, genoeg om twee volledige dorpen te voltooien. Als gevolg hiervan kreeg de stad de bijnaam 'Dexiongrad'.

MOVO

Als lid van Gonvarri Material Handling blijft Dexion wereldwijd sterk aanwezig in de sector.

Sinds het vroege succes met Slotted Angle is het bedrijf steeds sterker geworden door producten en oplossingen te ontwikkelen voor andere soorten rekken en palletstellingen. Bijgevolg heeft het een groot aantal klanten over de hele wereld geholpen met hun magazijnopslagoplossingen.

De merknaam blijft groeien en als onderdeel van de Gonvarri-familie kunnen modernere oplossingen voor de steeds groter wordende magazijnindustrie worden verkend. Automatiserings- en semi-automatiseringsoplossingen zijn een eerste keuze geworden voor een toenemend aantal bedrijven.

Deze ruimtebesparende en kosteneffectieve systemen zoals MOVO, palletshuttle en opslagmachines hebben klanten een efficiënt antwoord gegeven op eenvoudige en veilige operaties.

Rack-clad

Dexions' toenemende succes en naambekendheid hebben innovatieve opslagoplossingen geïntroduceerd, zoals miniloads en rack-clads, voor een breed scala aan industrieën over de hele wereld, zoals de farmaceutische, automobiel-, voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Door een verscheidenheid aan oplossingen in het gamma, kan Dexion zijn klanten meer bieden. Met meer dan 75 jaar ervaring in de branche zorgen teams van technisch intuïtieve en bekwame medewerkers ervoor dat de klant ondersteuning en kennis krijgt om een succesvol resultaat te garanderen.

Verder is Dexion betrokken bij verticale landbouwprojecten; een nieuw pad voor landbouwoplossingen, ontworpen voor stedelijke gebieden waar de buitenruimte beperkt is. Als onderdeel van de Gonvarri-familie blijft Dexion innoveren en verbeteren, gebruikmakend van Comino's oorspronkelijke ontwerp van het Slotted Angle, aanpasbaar opslagsysteem.

Op naar de volgende 75 jaar betrouwbare, praktische opslagoplossingen van Dexion en Gonvarri.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws