Skip to main content

Drie vloerconstructies voorzien van magazijnwanden voor speelparadijs van LS Rainbow Kids

Klant: LS Rainbow Kids
Locatie: Evere, Belgium
Oplossing: Vloerconstructies en magazijnwanden

Realiseren van een indoor speeltuin

LS Rainbow KidsLS Rainbow is eigendom van de heer Michel Straga die wilde investeren in een voor hem dierbaar project. Hij wilde een vriendelijke en aangename ruimte voor kinderen en hun ouders creeëren. Dit resulteerde in een mooie en ruime indoor speeltuin waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken.

Als zoekende naar een goede leverancier voor de diverse vloercontructies en magazijnwanden, kwam Michel Straga de website van Dexion tegen. Dexion nam de wensen van de heer Straga heel serieus en ging aan de slag met een ontwerp wat bij de wensen van de heer Straga paste.

Vloerconstructies voor optimaal gebruik van ruimte

Dexion benaderde dit project professioneel en persoonlijk, ook al was deze aanvraag niet standaard. Dexion stelde een oplossing voor van vloerconstructies die onderling verbonden zijn met de lokale ruimtes (bar, kantine, terras, etc).

LS Rainbow KidsDexion heeft in totaal 3 vloerconstructies geplaatst van diverse afmetingen. Bij het plaatsen van de kolommen van de vloer is rekening gehouden met de gewenste posities van LS Rainbow Kids.

De vloerconstructies zijn standaard verzinkt geleverd. De kolommen, trappen en balustrades zijn gecoat in de kleur RAL 7016. De coating zorgt voor een duurzame afwerking van het product en beschermen tegen corrosie.

De vloerdelen bestaan uit 38 mm spaanplaat, de onderzijde is wit, de bovenzijde is voorzien van C-dur de Luxe met antislip R10 en met een vinyl (houtafwerking).

Trappen kindvriendelijk afgewerkt

De trappen zijn voorzien verticale spijlen, om te voorkomen dat kinderen erdoor kunnen vallen. Ook zijn de traptreden voorzien van een anti-slip profiel en de zijkanten van de treden zijn dicht, om te voorkomen dat kindervoetjes bekneld raken.

Uiteraard zijn de vloerconstructies voorzien van een balustrade, om de veiligheid te waarborgen.

Kantoorunits van magazijnwanden

Op de vloerconstructies zijn magazijnwanden geplaatst, waar kantoorunits van gecreëerd zijn. De metalen scheidingswanden zijn ontworpen met het oog op maximale aanpassingsmogelijkheden. De wanden kunnen zowel als vrije opstelling worden gebruikt of bevestigd worden tegen een bestaand plafond. 

LS Rainbow KidsDe magazijnwanden hebben een monobloc concept, hierdoor zijn panelen en deurmodules eenvoudig te plaatsen en onderling uitwisselbaar. De panelen en deuren zijn samengesteld uit dubbelwandig staalplaat, opgevuld met cellen karton wat voor geluidsabsorptie zorgt.

Eén magazijnwand is voorzien van geïsoleerde panelen, hiervoor is gebruik gemaakt van PUR schuim. Dit zorgt niet alleen voor nog meer geluidsdichtheid, maar ook voor brandvertraging.

Door de raampartijen komt er ook voldoende licht naar binnen en heeft men goed uitzicht over de hele ruimte. De ruimte onder de vloerconstructies is benut door er een terras van te maken. Zo kan men optimaal gebruik maken van de ruimte.

Drie vloerconstructies 

LS Rainbow KidsRainbow Kids koos voor Dexion, omdat zij de enige waren die het vanaf het begin met een correct onderzoek terugkwamen en vooral omdat Dexion vanaf het begin van de verschillende gesprekken het (zijn) project zeer serieus namen.

De vloerconstructies die geleverd zijn hebben verschillende afmetingen: 20.000 x 4.500 mm., 14.700 x 1.500 mm en 16.000 x 15.700 mm. Dit leverde een vloeroppervlak op van ca. 363 m2 in totaal.

‘We vonden bij Dexion een competente partner en kregen zeer goed advies. Zo hebben we ons project en onze droom kunnen realiseren’, aldus Michel Straga.

Michel Straga wilde aan een ambitieus project beginnen. Na twee jaar nadenken, onderzoeken en voorstellen kon hij eindelijk zijn wens zien uitkomen.