Skip to main content

Klant: Cinoco SA  
Plaats: Nijvel – België  
Producten geleverd: Smalle gangenbouw inclusief picklocaties, onderdoorgangen en aanrijdbescherming

Pick & Deposit stations gecombineerd met smalle gangenbouwCINOCO heeft zichzelf gevestigd als een referentie in de kwalitatieve distributie van wijnen en gedistilleerde dranken in België. Na ruim een eeuw gevestigd te zijn geweest in Brussel, besloot men vanwege de verkeerschaos in Brussel een nieuw pand te betrekken in Nijvel. Nijvel is slechts 15 minuten rijden en veel beter bereikbaar.

Hoogst haalbare opslagcapaciteit

Het nieuwe pand in Nijvel bestaat uit een depot van 6.000 m2 en 800 m2 meter aan kantoorruimte. De inrichting van het nieuwe magazijn moest ervoor zorgen dat de hoogst haalbare opslagcapaciteit kon worden gerealiseerd, met behoud van de mogelijkheden voor order picking gekoppeld aan een bezorgservice in kleine hoeveelheden.

Smalle gangebouw of hoogbouwstellingen

Dexion stelde een opslagoplossing voor van smalle gangenbouw, ook wel hoogbouwstellingen genoemd, met ingebouwde pickniveaus, perfect afgestemd met Crown (leverancier van de heftoestellen).

Smalle gangenbouw zijn palletstellingen met een smaller gangpad dan conventionele palletstellingen. Voor smalle gangenbouw is een speciaal heftoestel nodig, een smalle gangen truck (VNA Truck).

De smalle gangenbouw palletstellingen zijn voorzien van onderdoorgangen. Hierdoor hoeft men niet het gehele gangpad uit te rijden of lopen, maar kan men halverwege van gangpad wisselen. De onderdoorgangen zijn voorzien van gaasroosters om doorvallen van pallets of artikelen te voorkomen.

Smalle gangenbouw voorzien van pickniveaus

Pickniveaus in palletstellingenHet eerste liggerniveau is wat hoger geplaatst en voorzien van stalen legborden. Op deze manier ontstaan er picklocaties op een wat hoger niveau, zodat men eenvoudig en ergonomisch kan order picken.

Op de kopse kanten van de frames zijn zogenoemde Pick & Deposit stations geplaatst. Hiermee worden extra palletlocaties gecreëerd.

De smalle gangenbouw palletstellingen zijn geleverd met Tox-liggers. Deze ligger heeft een gestanste klauw, er zijn dus geen lasnaden, waardoor deze ligger extra stevigheid geeft en er geen haarscheurtjes kunnen ontstaan.

Stijlbeschermers en framebeschermers

Tevens zijn alle staanders van de smalle gangenbouw palletstellingen voorzien van stijlbeschermers met foam, om zo aanrijdschade te voorkomen. De buitenzijden van de frames zijn beschermd met gele framebeschermers en de zijkanten bij de onderdoorgangen zijn voorzien van een vangrail. Op deze manier heeft Dexion ervoor gezorgd dat de kans op aanrijdschade zo beperkt mogelijk blijft.

De smalle gangenbouw bij Cinoco leverde een totale opslagcapaciteit van +/- 8.000 pallets en met 1.000 lopende meter pickniveaus op.

“Dexion voldeed aan onze verwachtingen gedurende ons hele project (studie, advies en prijzen) met inachtneming van de aangekondigde deadlines. De samenwerking met de verschillende spelers is uitstekend verlopen”, aldus de heer Nolet, CEO van Cinoco.

Over Cinoco SA

Sinds de oprichting van een distilleerderij in 1691, tot op de dag van vandaag, is Cinoco het verhaal van 10 generaties.

Het begon allemaal in 1691, toen Jan Lucasse Nolet, oorspronkelijk uit Brugge, een distilleerderij oprichtte in Schiedam, Nederland.

9 Generaties later is Cinoco (Charles Ivan Nolet & CO) de Belgische leider geworden in de kwalitatieve distributie van wijnen en gedistilleerde dranken, een combinatie van modern management en traditionele waarden van het familiebedrijf.