Skip to main content

Verrijdbare palletstellingen voor vrieshuis van Dely Wafels

Dely WafelsKlant: Dely Wafels
Plaats: Estaimpuis - België
Producten geleverd: Standaard palletstellingen en verrijdbare palletstellingen

Pick & Deposit stations voor extra palletopslagDELY Wafels is een derde generatie familiebedrijf dat in 2001 door Davy van Poucke en Ellen Tournois onder haar huidige vorm opgericht werd. Door de jaren heen groeide het bedrijf uit tot een erkende onderneming met een wereldwijd klantenbestand.

Nieuw vrieshuis toekomstbestendig

In 2009 verhuisde DELY Wafels van Eeklo naar Moeskroen. Een zware brand, eind 2018, zorgde ervoor dat er noodgedwongen snel een nieuw pand gebouwd moest worden. Om de huidige (en toekomstige) groei te kunnen garanderen werd door Davy en Ellen, bij het ontwerp van de nieuwbouw, heel erg toekomstgericht nagedacht.

Zo biedt het gebouw niet alleen plaats voor extra productielijnen maar is ook het vrieshuis, voor de opslag van pallets met afgewerkte goederen, voorzien van een overcapaciteit. Op die manier kan Dely Wafels meteen reageren bij eventuele aanwerving van nieuwe grote klanten of extra vraag van de markt.

Palletstellingen met aanrijdbescherming

In samenspraak met het architectenbureau heeft Dexion een zeer efficiënt ontwerp gemaakt van de magazijninrichting.

Om tegemoet te komen aan dit groeipotentieel werden verschillende ruimtes in het gebouw voorzien van standaard palletstellingen. De palletstellingen zorgen voor een opslagcapaciteit van wel 1.233 pallets. De palletstellingen zijn voorzien van alle nodige beveiligingen en accessoires. Aanrijdbeveiligingen om de stellingen te beschermen tegen aanrijdschade, maar ook verticale palletstops om het doorduwen van pallets te vermijden.

 Dely Waffles

Verrijdbare palletstellingen leveren bijna een verdubbeling aan opslagcapaciteit

Het vrieshuis van 800 m2 werd ingericht met verrijdbare palletstellingen (MOVO) voor de opslag van bevroren wafels. Verrijdbare palletstellingen zijn palletstellingen op wagens die heen en weer kunnen rijden. Voor deze magazijnoplossing is slechts één gangpad nodig. Hierdoor ontstaat er bijna een verdubbeling aan opslagcapaciteit in het vrieshuis.

Ook zijn de palletstellingen verzinkt, waardoor er geen corrosie kan ontstaan. De verrijdbare palletstellingen zijn voorzien van een P&D station (Pick & Deposit). Het is een soort overhangende palletsectie, hierdoor ontstaan extra palletplaatsen, waarbij niet in de stelling gereden hoeft te worden.

Ook de verrijdbare palletstellingen zijn veilig in gebruik, de gangpaden zijn voorzien van sensoren, waardoor het systeem precies kan bijhouden of een heftruck zich in het gangpad bevindt.

In het vrieshuis heeft Dely Wafels nu plaats voor meer dan 2.500 pallets. 

Verrijdbare palletstellingen met P&D Stations

Voldoende palletopslagcapaciteit voor Dely

Dely Wafels is sedert begin 2020 volledig operationeel en kan nu met een gerust hart de toekomst tegemoet.

"Tijdens onze zoektocht naar een geschikt opslagsysteem voor onze nieuwe diepvries en magazijnen kwamen we bij Dexion terecht. Alle contact verliep snel, vriendelijk en behulpzaam, wat erg welkom was gezien de korte tijdspanne die we slechts ter beschikking hadden... <Kwalitatieve oplossingen en hoogwaardige materialen> werd er van bij het begin gezegd, en dat is ook zo gebleken. Bij eventuele vragen of opmerkingen staan de vertegenwoordigers of techniekers ook meteen paraat voor hulp of advies”, aldus Davy van Poucke en Ellen Tournois - zaakvoerders van Dely Wafels

Over Dely Wafels

Een zware brand legde de productiesite in Moeskroen helemaal in de as, waardoor een verhuis zich opdrong. DELY Wafels koos voor een nieuwbouw in Estaimpuis om ook de komende decennia zijn rol als moderne voorloper binnen de wafelindustrie te kunnen waarmaken. Dely Wafels is producent van de bekende Brusselse wafels, die in diverse maten leverbaar zijn, maar ook van heerlijke kant-en-klare Toasterwafels.