Skip to main content

ARC E-Commerce streeft naar ruimte optimalisatie in haar magazijn met gemengde palletopslag

Case Study Overview

Klant: Outl1.se /Arc E-commerce
Locatie: Stockholm/Zweden
Oplossing: Pallet Shuttle systeem

Constructor/Dexion heeft aan Outl1.se in Stockholm een dynamische oplossing geleverd voor de opslag en handling van alle producten die via de webshop worden verkocht. Het Pallet Shuttle Systeem bleek de perfecte oplossing te zijn voor hun DC.

Shuttle system, Arc E-commerce

Seizoensgebonden producten perfect voor het Pallet Shuttle Systeem

Webshop Outl1.se web verkoopt seizoensgebonden producten; in de zomer kun je er tuintrampolines en fietsen kopen en in de winter verkopen ze warmtepompen en sneeuwschuivers. Het steeds wisselende voorraadprofiel betekende dat hun opslagoplossing plaats moest hebben voor een groot volume aan goederen, die gemakkelijk toegankelijk moesten zijn, terwijl de seizoensgebonden producten in een veilige omgeving konden worden opgeslagen.

www...

Outl1.se vond Constructor Zweden via het web, toen ze antwoorden zochten voor hun opslaguitdagingen. Het grootste probleem was de juiste balans te vinden tussen te weinig en te veel van elk item in voorraad hebben.

De meeste items die op outl1.se worden verkocht komen uit China en vanwege de tijd die tussen een verkoopidee en de lancering ervan op het web zit, is het voor Outl1.se van levensbelang om op het juiste moment de juiste producten te kiezen.

Shuttle system, Arc E-commerce

Magazijn logistiek met het Pallet Shuttle Systeem

Een van de uitdagingen die Constructor tegen kwam was de afmetingen van het magazijn.

Er waren door het hele gebouw heen grote opslagstructuren. Daarnaast bevatte het voorraadprofiel gemengde goederen met pallets van verschillende afmetingen én er was de noodzaak van bulkopslag. De ideale oplossing om aan al deze eisen tegemoet te komen was het Pallet Shuttle systeem.

Dit creëerde op 3 niveaus 4 secties en leverde 540 palletlocaties op, allemaal volledig toegankelijk voor de shuttle. Dit gaf Outl1.se een compacte opslagstructuur met bijkomend voordeel dat de snelheid van hun operaties drastisch werden verhoogd doordat de shuttle de pallets zelf ophaalt en lokaliseert.

Gegevens over de installatie:

  • 4 secties met 15 pallets in de diepte
  • Stellinghoogte: 4000 mm
  • Laadcapaciteit: 500 kg/pallet
  • Aantal palletlocaties: 540
  • Hantering aan de lange kant van EUR-pallet 800 x 1200 mm
  • 1 shuttle voor max. palletgewicht 1500 kg

 www.Outl1.se