Skip to main content

Palletstellingen Dexion het meest geschikt voor opslag van grondstoffen voor Coppens International

Coppens International, The Netherlands

Case Study Overview

Klant: Coppens International
Locatie: Nettetal, Duitsland
Oplossing: Standaard Palletrekken

Coppens International, ontwikkelaar en producent van visvoeders, besloot het nieuwe magazijn in te richten met palletstellingen, zodat de zware grondstofzakken op een degelijke manier konden worden opgeslagen.

coppens international de

Palletstellingen voor grondstoffen

De productie met bijbehorend magazijn moest ondergebracht worden in een nieuw gebouw.

Voor de opslag van grondstoffen en gereed product, was het duidelijk dat dit op palletstellingen moest gebeuren. De palletstellingen zijn robuust genoeg om de zware zakken met grondstoffen te dragen.

Daarnaast creëer je met palletstellingen een volledig toegankelijk makgazijn. Hierdoor kan er met meedere mensen en heftrucks tegelijk worden gewerkt. Een vereiste van Coppens was dat zij een leverancier wilde met een “alles uit 1 hand” principe voor zowel de palletstellingen alsook het interne transport.

Dexion: specialist in magazijnstellingen

Doordat de tot dan toe uitgenodigde aanbieders géén eigen productie hadden van magazijnstellingen én interne transportmiddelen, adviseerde Dexion om deze 2 dingen los te koppelen. Een magazijninrichter is specialist in magazijnstellingen en een heftruckleverancier is specialist in transportmiddelen.

Dit heeft als voordelen; grote en brede kennis van eigen product, marktconforme prijs, eigen fabriek en korte communicatielijnen waardoor de kans op fouten wordt geminimaliseerd.

coppens international de

Coppens begreep het belang van het hebben van 2 gespecialiseerde leveranciers en heeft daarom voor de levering en montage van de palletstellingen gekozen voor Dexion. 

Uiteraard leidt een goede samenwerking tussen magazijninrichter en heftruckleverancier tenslotte tot een optimaal eindresultaat.

Resultaat:

  • 260 Secties palletstellingen en 2.996 blokpalletplaatsen.

Geleverde producten:

  • Palletstellingen.