Skip to main content

Een hoge opslagdichtheid gerealiseerd in de vriescel van Domino's Pizza met inrijstellingen van Dexion

Domino's Pizza, The Netherlands

Case Study Overview

Klant: Domino's Pizza
Locatie: Gorinchem, Nederland
Oplossing: P90 Palletrekken, Drive-in palletrekken en Pallet Doorrolstellingen, HI280 Legbordrekken met schuine legborden

Het distributiecentrum van Domino’s Pizza uit Gorinchem heeft 3 verschillende klimaten; een vriescel, koelcel en droogcel. Dexion heeft deze verschillende ruimtes ingericht met o.a. inrijstellingen.

dominos sk

De Dexion inrijstellingen zijn namelijk verzinkt, waardoor ze corrosiebestendig zijn en dus zeer geschikt voor opslag in koel- en vriescellen. 

Centraal gelegen DC voor Domino’s Pizza

Door het groeiende aantal restaurants van Domino's Pizza door heel Europa, ontstond de behoefte aan een groter, centraal gelegen DC.

Er werd een nieuw DC gebouwd in Gorinchem waarbij de ruimtes verschillende klimaten hebben.

Dit is nodig omdat in het DC van Domino’s een grote verscheidenheid aan producten ligt. Met zware producten (deeg en sauzen), lichte producten (kruiden), versproducten (groenten), droge producten (bedrijfskleding, gadgets) en volumineuze producten (pizzadozen) moet allemaal rekening worden gehouden.

Inrijstellingen zorgen voor efficiënte inrichting

Dexion heeft de vriescel is ingericht met inrijstellingen, type P90. De inrijstellingen worden tegen de muur geplaatst, omdat er maar 1 gangpad nodig is. Dit zorgt meteen voor een hoge opslagdichtheid, wat natuurlijk gunstig is voor de energiekosten.

Aan de voorzijde van de inrijstellingen worden de inrijstellingen gevuld én ook weer leeg gehaald. Inrijstellingen zijn ideaal voor bulkopslag waarbij de houdbaarheidsdatum geen rol speelt. Inrijstellingen worden gevuld conform het Lifo-principe, Last in-First out). Om aanrijdschade te voorkomen, zijn de stijlen aan de voorzijde voorzien van stijlbeschermers.

Waarom Dexion?

dominos sk

Ondanks de verschillende opslagtemperaturen, heeft Dexion voor elke opslagruimte een passende oplossing kunnen leveren. 

Naast de inrijstellingen in de vriescel, heeft Dexion statische palletstellingen geplaatst in de koelcel en droge cel. Ook zijn er statische legbordstellingen met schuine legborden geplaatst voor de kleinere producten.

Geleverde producten bij Domino's Pizza:

Inrijstellingen, statische palletstellingen en statische legbordstellingen.

www.dominos.nl