Skip to main content

GARDEN TRADE INTERNATIONAL BVBA, België, 3 mobiele palletstellingen installatie

Case Study Overview

Klant: Garden Trade
Locatie: België
Oplossing: Mobiele Palletrekken (MOVO).

De voortdurende uitbreiding van Garden Trade vroeg om meer opslagcapaciteit en daarom namen ze contact op met Dexion voor nieuwe ideeën en advies.

De oplossing die door Dexion werd geleverd en geïnstalleerd bestond uit 3 rijen met MOVO mobiele palletstellingen met ongeveer 5000 ruimtes voor gepalletiseerde goederen.

garden trade be

In 1998 nam Edwin de taak van Managing Director van zijn vader over en begon hij het nieuwe merk GIARDINO.

Sindsdien is het merk een begrip geworden voor de tuinierende consument. GARDEN TRADE INTERNATIONAL BVBA is nu in België een marktleider in hekwerken en omheiningen.

De eis

Het eerste magazijn met een oppervlakte van 1600 m²  is eind 1997 op het huidige terrein gebouwd en de administratiekantoren waren destijds in scheepscontainers gevestigd.

Vanwege de snel groeiende markt moest er meer materiaal worden opgeslagen en door het gestaag groeiend personeelsbestand werden de containerkantoren en het magazijn van 1600 m² al snel te klein.

In 2004 verhuisde het administratieve personeel naar een kantoorgebouw en begin 2005 werd een tweede magazijn met een oppervlakte van 3700 m² in gebruik genomen.

Sinds die tijd zijn ze blijven groeien en hebben ze hun markt nog verder uitgebreid, waardoor er in 2010 behoefte was aan een nieuw magazijn. Vanwege hun ervaringen met de constante groei, besloten ze om verder in de toekomst te kijken en benaderden Dexion voor advies over opslag in de toekomst.

De oplossing 

Dexion kwam met het ingrijpende idee om tijdens de bouw van hun nieuwe magazijn al rails te voorzien voor een toekomstig systeem met mobiele palletrekken voor compacte opslag, dat pas over enkele jaren nodig zou zijn. Daarna werden in het nieuwe magazijn standaard palletrekken geplaatst die voor 2010 en de volgende paar jaar een ruime hoeveelheid opslagcapaciteit boden. 

In 2014, na het openen van nieuwe markten in Europa, had Garden Trade weer meer opslagcapaciteit nodig. Dexion kwam terug en wisselde de statische palletstellingen in voor mobiele palletstellingen.

garden trade be

Ze gebruikten hierbij de oude stellingen en voegde er, waar nodig, nieuwe aan toe en plaatsten alles op MOVO mobiele bases. Het werk werd, met weinig onderbreking van het dagelijks werk, in 3 fasen uitgevoerd.

Het opslaan van goederen en de picking van Giardino ging tijdens de installatie gewoon door. Hierdoor werd de opslagcapaciteit van Garden Trade in het gebouw, dat in 2010 was gebouwd, verdubbeld.

Specificaties

Na 25 jaar heeft het bedrijf nu een overdekte opslagoppervlakte 11.000 m², met drie rijen MOVO mobiele palletstellingen van Dexion en geeft ruimte aan zo’n 5000 pallets met goederen.

Het uit 23 leden bestaande team van Giardino genereert in België en 8 andere Europese landen en een aantal landen buiten Europa een turnover van 12 miljoen euro.

  • MOVO is geïntegreerd met de door WMS gefaciliteerde snelle picking
  • De MOVO kan zowel vanuit de vorkheftruck als vanuit de WMS worden bediend; b.v. het volgende gangpad gaat open na picking van een line items.
  • MOVO gangpaden zijn tot 27 meter lang.
  • Aan het einde is een gangpad, dat toegang biedt tot nooduitgangen.

Als het brandalarm er afgaat, openen de stellingen zich in-line en geven toegang tot voertuigen. www.giardino-online.com