Skip to main content

Hoogwaardig orderpicken in een beperkte ruimte

Klant: H2O GmbH – Recycling afvalwater
Locatie: Steinen, Duitsland
Geleverde producten/diensten: 2 Tornado plateauliften met TCPlus en batchpicking

H2O GmbH is wereldwijd een van de meest ervaren bedrijven in de duurzame behandeling van industrieel afvalwater. De oplossingen voor het recyclen van afvalwater worden met succes toegepast in meer dan 50 landen.

H2O heeft een servicenetwerk in heel Europa en biedt zijn klanten wereldwijd een e-service en een onderdelen levering met korte levertijden.

"Water is een van de kostbaarste natuurlijke hulpbronnen op aarde. Onze drijfveer is om het te beschermen en op economische wijze te vernieuwen". (H2O GmbH, 79585 Steinen, Duitsland)

Bij het uitbreiden van het hoofdkantoor in Steinen, Baden, werden het magazijn en de eindmontage samengevoegd in één gebouwencomplex. H2O vindt het belangrijk om de medewerkers een goede en motiverende werkomgeving te bieden.

Het resultaat is een ongeëvenaarde opslag- en montagehal vol daglicht. De geïntegreerde opslagsystemen zijn functioneel, eenvoudig te bedienen en ergonomisch ontworpen. Daarnaast moest zoveel mogelijk opslagcapaciteit worden gerealiseerd in een zo klein mogelijke ruimte en de hoogte van de hal volledig benut worden, waardoor er meer ruimte ontstond voor de eindmontage en verzending.

De reserveonderdelen voor het VACUDEST systeem moesten goed gesorteerd, overzichtelijk opgeslagen en snel toegankelijk zijn. H2O garandeert haar klanten dat reserveonderdelen, die doordeweeks voor 13.00 uur besteld worden, nog dezelfde dag worden verzonden.

Dexion kwam langs en overtuigde de klant met deskundig en persoonlijk advies. De oplossing was efficiënt en ruimtebesparend, aangevuld met een uitgebreide service, inclusief gebruiksvriendelijke besturingssoftware.

De oplossing

Twee Dexion Tornado® plateauliften van 7 m hoog met batchpicking zones zorgen voor uitstekende pickprestaties in een beperkte ruimte.

Een compacte en 6,5m hoge MOVO installatie met twee verrijdbare wagens met dubbele stellingrijen maakt een compacte opslag van grotere goederen op pallets mogelijk. De installatie omvat ook een opslaggedeelte voor gevaarlijke goederen.

Tornado® plateauliften met TCPlus en batch picking

  • Er werden twee 7 m hoge Tornado®-opslagliften geïnstalleerd voor de opslag van kleine onderdelen. De volledige halhoogte werd zo efficiënt benut. Reserveonderdelen voor het onderhoud en de assemblage worden hier overzichtelijk en snel toegankelijk opgeslagen in 40 bakken per lift op een beperkt vloeroppervlak van slechts 13,37 m2.
  • Per legbord (B x D – 4000 x 800mm) is 3,82 m2 beschikbaar voor kleine onderdelen. Per machine is dat 131,2 m2. In totaal 262,40 m2 aan opslagruimte op een vloeroppervlak van slechts 13,37 m2.
  • De opslagliften werden geïntegreerd in een tussenvloer om extra opslagruimte te creëren op de eerste verdieping.
  • De combinatie van snelle horizontale en verticale verplaatsingen met de korte afstanden maakt optimaal picken mogelijk.
  • De TCPlus-software, een op Windows gebaseerd WMS, zorgt voor een accuraat en altijd up-to-date voorraadbeheer, terwijl de geïntegreerde batchpicking functie voor efficiency zorgt. Beide machines kunnen gelijktijdig worden bediend; zo kunnen meerdere orders tegelijk in één batch worden gepickt.
  • Volgens het ideale principe van ‘goods-to-person’, werden de werkomstandigheden verbeterd, de productiviteit verhoogd en de veiligheid geoptimaliseerd.

MOVO verrijdbare palletstellingen voor de zware inzet

  • In de hal werd ook een 6,5m hoge MOVO installatie met verrijdbare stellingen geplaatst voor de opslag van artikelen met een groot volume en een gedeelte voor gevaarlijke stoffen.
  • De verrijdbare stellingen benutten de volledige halhoogte
  • De P90 palletstellingen zijn geplaatst in dubbele rijen op twee verrijdbare wagens.
  • Ook hier werd een maximale opslagruimte gerealiseerd op een zo klein mogelijk oppervlak, waardoor extra ruimte ontstond voor de montage en het verzendklaar maken van de machines.

Het resultaat

Een complete maatoplossing bestaande uit twee verschillende dynamische opslagsystemen. Twee geautomatiseerde Tornado® opslagliften met TCPlus-software, verbonden met het ERP systeem, met batchpicking functie en upstream batchpicking-zone voor optimale efficiency en nauwkeurigheid. Op een totaal van slechts 13,37 m2 vloeroppervlak is 262,4 m2 opslagruimte gecreëerd voor de opslag van kleine onderdelen.

In totaal worden hier 2.500 verschillende onderdelen voor productie en onderhoud opgeslagen. Om de verwachte groei op te kunnen vangen, is een reserve van 15% extra opslagcapaciteit in de Tornado’s beschikbaar, die momenteel op volle capaciteit werken. Het tweede systeem, de MOVO verrijdbare installatie, bestaat uit 2 wagens, voorzien van P90 palletstellingen in dubbele rijen, met een laadvermogen tot 3 ton per liggerniveau. De installatie biedt ruimte aan 336 palletlokaties op een vloeroppervlak van 85,5 m2. Hierdoor is extra ruimte ontstaan voor de montage van de vacuüm destillatiesystemen en het verpakken van de afgewerkte producten.

"Vanaf de eerste ontmoeting met de adviseur van Dexion, Andreas Dorn, tot aan de gunning van het contract, was de samenwerking buitengewoon constructief. De gezamenlijke referentiebezoeken hebben ons overtuigd op technologisch gebied. Natuurlijk klopt de prijs-prestatieverhouding ook. Al met al hebben we de opslagsystemen die precies aansluiten op onze eisen en wensen”. Tobias Wetzel, hoofd productie en opslag H2O GmbH, Steinen.

Over H2O GmbH, Steinen

H2O GmbH is een toonaangevende fabrikant van oplossingen voor de behandeling van industrieel afvalwater. Onder de merknaam VACUDEST (en het keurmerk "German Engineering") produceert H2O hoogwaardige en zuinige vacuüm destillatiesystemen voor de productie van afvalvrij water op haar locatie in Steinen, Baden.