Skip to main content

Cantilever stellingen zorgen voor meer opslagcapaciteit in het nieuwe magazijn van Häfele

Klant: Häfele
Locatie: Ghiroda, Timisoara, Roemenië
Producten: P90 voor palletopslag en picking, Heavy Duty Draagarmstellingen, Light Duty Draagarmstellingen

HäfeleDe Häfele Group is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van meubelbeslag en architectonische hardware, met klanten in meer dan 150 landen.
In het boekjaar 2017 had de Häfele-groep een omzet van 1,375 miljard euro met 37 dochterondernemingen op 6 continenten. Het bedrijf heeft 7.600 werknemers wereldwijd.

Häfele Roemenië is opgericht in oktober 2009 en heeft zijn hoofdkantoor in Timisoara en een bijkantoor in Boekarest. Häfele Roemenië heeft eveneens een magazijn in Timisoara, waardoor snelle levering direct uit voorraad mogelijk is.

HäfeleHäfele Roemenië moest de opslagcapaciteit vergroten. Om dit te doen, verhuisden ze naar een nieuw magazijn; ze wilden zowel de logistieke distributie als de productie van hun eigen producten integreren, dus moest hun productiegebied opgenomen worden in de logistieke stroom.

Dexion wist dat de klant een magazijnoplossing nodig had die zowel efficiënt als veelzijdig was. De voorgestelde oplossing was een combinatie van P90-stellingen voor orderpicking en pallet-handling, alsook Heavy-Duty en Light Duty Draagarmstelling-systemen om aan alle interne vereisten te voldoen.

HäfeleDe vier soorten systemen kunnen de opslag van verschillende goederen verzorgen, van dozen tot pallets, van lichte lange goederen tot zware lange goederen en maken zowel handmatige als vorkheftruckafhandeling mogelijk.

Het hoogtepunt van deze installatie is de 10.500mm hoge Heavy-Duty Draagarmstellingen; torenhoge structuren die de zwaarste en langste metalen onderdelen bevatten die worden behandeld in het magazijn van Häfele.

"We kozen Dexion omdat ze de expertise hadden om ons te helpen de perfecte oplossing te kiezen om aan onze specifieke vereisten te voldoen, maar ook de mogelijkheid om de verschillende soorten rekken te produceren die voor onze activiteit nodig zijn", zei de Logistiek Manager van Häfele.

Häfele is een internationaal bedrijf dat zowel hardware- en fitting systemen levert, als elektronische toegangscontrolesystemen. Over de hele wereld vertrouwen klanten uit de meubelindustrie, verdelers, schrijnwerkers en meubelmakers, maar ook architecten, planners en bouwers op de expertise en prestaties van Häfele.