Skip to main content

HIT Trading, The Netherlands

Klant: HIT Trading
Locatie: Lelystad, Nederland
Oplossing: Pallet Shuttle systeem

Pallet Shuttle systeem zorgt voor efficiënte opslag van de groeiende voorraad bij HIT Trading B.V.

Dexion Pallet Shuttle SystemDoor in het bestaande magazijn van HIT Trading B.V. een pallet shuttle systeem te plaatsen, kon de groeiende voorraad efficiënt worden opgelagen en was een uitbreiding van het magazijn niet nodig.

HIT Trading B.V.

HIT Trading B.V. is leverancier, groothandel, maar bovenal spil in een internationaal netwerk van leveranciers en afnemers.

Zij is een voorraadhoudende importeur en exporteur van ruim 5.000 verschillende artikelen in de categorieën huishoudelijk, outdoor en verlichting. Ook heeft HIT Trading B.V. laaggeprijsde thema artikelen voor speciale evenementen en feestdagen.

Pallet Shuttle systeem voor groeiende voorraad

Dexion Pallet Shuttle System

Doordat de voorraad steeds groter werd, constateerde men ruimtegebrek in het pand van HIT Trading B.V.

Er was niet voldoende ruimte in de huidige magazijnstellingen voor de opslag van de goederen en dit moest opgelost worden. Een mogelijkheid was het pand uit te breiden, maar dit was wel een grote stap om te nemen.

Gelukkig tipte de transporteur van HIT Trading B.V. dat zij het Pallet Shuttle systeem van Dexion hadden aangeschaft voor hun magazijn en dat dit voor zeer efficiënte opslag van de goederen zorgde. Bij een Pallet Shuttle systeem worden pallets achter elkaar in stellingen opgeslagen en met een shuttle (een batterij aangedreven palletwagen) naar voren of naar achteren in de stelling gebracht.

De magazijnmedewerker kan de shuttle met de heftruck op het juiste niveau en in de juiste stelling plaatsen en met een afstandsbediening de shuttle opdracht geven om een pallet op te halen of weg te zetten. Doordat de pallets achter elkaar worden geplaatst, zorgt dit voor een hoge opslagdichtheid. Daarnaast hoeft men niet de stelling in te rijden met een truck, waardoor aanrijdschade wordt voorkomen.

Dexion Pallet Shuttle System

Hoge opslagdichtheid met Pallet Shuttle

Een ander voordeel is dat de stellingen van een pallet shuttle systeem tegen een muur geplaatst worden. Hierdoor is er alleen aan de voorzijde een gangpad nodig en bespaard men ruimte ten opzichte van gewone palletstellingen.

Omdat er bij HIT Trading B.V. nog een lege hoek in het magazijn beschikbaar was, besloot HIT Trading B.V. Dexion uit te nodigen om een mooi voorstel te maken. Deze hoek was zeer geschikt voor het plaatsen van een pallet shuttle systeem, want de stellingen konden tegen de zij- en achterwand van het gebouw worden geplaatst worden.

"Dexion = no nonsens, meedenkend en flexibel. Komen na wat er wordt beloofd", aldus de heer Harm Plasmans, Directeur van Hit Trading.

 

Geleverd bij HIT Trading B.V.

Door het compacte ontwerp van het pallet shuttle systeem, was het mogelijk om 8 secties stellingen te plaatsen van 10 meter diep en 5 pallets hoog. Hierdoor is een uitbreiding van het pand voorlopig van de baan.

Lees het gehele project van www.hit-trading.com