Skip to main content

Verschillende verdiepingsvloeren geleverd bij MTU Detroit Diesel om zo de opslagcapaciteit in het magazijn te vergroten

Case Study Overview

Customer: MTU Detroit Diesel
Location: The Netherlands
Products/Services used: P90 Pallet Racking; HI280 Shelving, and two ME250 Mezzanine
floor systems

Door Dexion pallstellingen met een verdiepingsvloer te plaatsen én daar bovenop legbordstellingen met een verdiepingsvloer, leverde dit 3 etages opslagruimte op in het nieuwe magazijn zijn MTU Detroit Diesel Benelux.

MTU voor industriële motoren

MTU Detroit Diesel Benelux is verantwoordelijk voor de verkoop, service, marketing en applicatie engineering van de complete reeks van MTU Detroit Diesel, Mercedes Benz industriële motoren en VM Motori producten voor de Benelux.

De dieselmotoren, gasmotoren en gasturbines worden ingezet op het gebied van scheepvaart, industrie, generatorsets en spoorweg applicaties.

Verschillende verdiepingsvloeren

Een grote uitdaging waren de afmetingen en gewichten van de diverse producten die moesten worden opgeslagen. Deze afmetingen en gewichten liepen erg uiteen, waardoor verschillende magazijnstellingen gebruikt moesten worden.

Voor de zwaardere, gepalletiseerde producten zijn palletstellingen zeer geschikt, maar voor de kleinere producten volstaan legbordstellingen prima. Tel daarbij op dat de beschikbare ruimte relatief klein is en je hebt een ingewikkeld vraagstuk.

mtu detroit diesel sk

Palletstellingen met verdiepingsvloer

Gelukkig bedacht Dexion een efficiënt ontwerp om zowél de palletstellingen áls de legbordstellingen in de kleine ruimte te kunnen plaatsen, namelijk door het plaatsen van verdiepingsvloeren tussen de magazijnstellingen.

Op de vloer werden palletstellingen met een verdiepingsvloer geplaatst. Op deze verdiepingsvloer werden de legbordstellingen geplaatst. De legbordstellingen werden ook weer voorzien van een verdiepingsvloer, waardoor er een vrije ruimte boven de legbordstellingen ontstond.

Stevige verdiepingsvloer

De verdiepingsvloer is gebouwd in combinatie met palletstellingen, dit zorgt niet alleen voor een grote stabiliteit en draagkracht, maar ook de prijs is nog eens zeer aantrekkelijk als u deze vergelijkt met de kosten van een bouwkundige vloer.

Waarom Dexion?

Een van de medewerkers van MTU Detroit Diesel had al een positieve ervaring met Dexion als magazijninrichter. Daarom werd Dexion ingeschakeld om het magazijn zó in te richten, dat alle producten eenvoudig opgeslagen konden worden.

Resultaat:

  • 50 secties palletstellingen met een verdiepingsvloer van 570 m2
  • 235 secties legbordstellingen met een verdiepingsvloer van 380 m2
  • 2 vrijstaande vloeren, totaal 175 m2
  • 75 m. balustrade
  • 3 trappen
  • 3 kantelhekken

Geleverde producten bij MTU Detroit Diesel:

Palletstellingen met verdiepingsvloer, legbordstellingen met verdiepingsvloer, Mezzanine vloeren, balustrade, kantelhekken, trappen, snelloopdeur en aanrijdbeveiliging.

https://www.mtu-online.com/