Skip to main content

Profytodsd, The Netherlands

Klant: Profytodsd
Locatie: Emmeloord, Nederland
Oplossing: Palletstellingen

Zware IBC’s met vloeistoffen bij Profytodsd veilig opgeslagen op palletstellingen van Dexion

Dexion Pallet Racking

Het nieuwe magazijn van Profytodsd is door Dexion ingericht met palletstellingen, type P90, voor de opslag van zware IBC's.

Profytodsd

Profytodsd uit Emmeloord is een grote speler in de kunstmest en gewasbescherming industrie. Zij leveren een groot pakket aan diensten, producten en kennis op het gebied van gewasbescherming, zaden, meststoffen, loonwerk en ongediertebestrijding in diverse sectoren als akkerbouw, fruitteelt, etc.

IBC's op palletstellingen

Door de enorme groei, was het noodzakelijk om een nieuwe loods te bouwen. De nieuwe loods van 1.000m2 moest ook aan strikte eisen voldoen voor de opslag van deze veelal chemische stoffen, ook wel ADR-stoffen genoemd.

De vloer van het magazijn is zo gebouwd dat het dient als één grote lekbak voor het opvangen van vloeistoffen. De vloer is in het midden hoger, zodat bij eventuele lekkage de vloeistoffen naar de buitenzijden van de vloer lopen, waar goten zijn geplaatst.

Profytodsd was op zoek naar de meest geschikte inrichting van haar magazijn, waarbij het belangrijk was dat de stellingen eenvoudig gemonteerd konden worden op de ongelijke vloer. Palletstellingen met onderdoorgangen bleken de meest geschikte oplossing voor de opslag van zware IBC’s met chemische en biologische vloeistoffen.

Dexion Pallet Racking

De palletstellingen zijn voorzien van onderdoorgangen, waardoor men sneller van de ene rij naar de andere rij kan komen. Dit bespaart loop- en rijtijden.

De nieuwe hal van Profytodsd is zó ingericht dat er in de toekomst eenvoudig een uitbreiding van palletstellingen kan plaatsvinden.

Betrokkenheid Dexion

Profytodsd is sinds 1997 bekend met het merk Dexion, door de goede ervaring en prijs/kwaliteit was de keus niet moeilijk om weer voor Dexion te kiezen.

Dexion werd vanaf de beginfase betrokken bij de bouwtekening in verband met de plaats van de nooddeuren, afvoer van calamiteiten en de lichtlijnen. De palletstellingen, type P90, waren erop berekend dat zij sterk genoeg zijn om de zware IBC's (Intermediate Bulk Container) te dragen.

Dexion Pallet Racking

Bijkomend voordeel is de gegalvaniseerde uitvoering van de palletstellingen.

De palletstellingen zijn voorzien van roosters om doorvallen te voorkomen. Doordat de vloer afschot heeft, zijn de palletstellingstijlen, daar waar nodig, extra uitgevuld. Ook zijn er chemische ankers gebruikt, vanwege de vloeistof dichte vloer.

"Tijdens de bouw van de stellingen zie je goed dat er kennis en kwaliteit bij het bedrijf Dexion aanwezig is. Vanaf het begin tot de oplevering is Profytodsd zeer tevreden over het bedrijf Dexion", aldus Willem Top – veiligheidsinspecteur van Profytodsd.

http://www.profytodsd.nl