Skip to main content

Nieuwe DC van Scania efficiënt ingericht met Dexion palletstellingen en legbordstellingen

Klant: Scania
Locatie: Opglabbeek, België
Oplossing: Standaard palletstellingen, Smalle gangenbouw stellingen, HI280 Legbordstellingenen etagebouw en Platformen.

Legbordstellingen Etagebouw bij ScaniaHet wereldwijde distributiecentrum van Scania in Opglabbeek, dicht bij Genk, België, bevat een waaier aan opslagmogelijkheden van Dexion om onderdelen te stapelen en te picken. 

Gedurende verschillende jaren heeft Dexion het hoofddistributiecentrum van Scania ingericht te Opglabbeek. De producten zijn een combinatie van stellingen & liggers, zodat Scania de ruimte in haar opslagplaats optimaal zou kunnen benutten. Vanuit dit grote distributiecentrum verzendt Scania onderdelen voor vrachtwagens overal ter wereld.

Opslag van vrachtwagen onderdelen

De onderdelen van Scania-vrachtwagens variëren in grootte, het kan gaan om een kleine sluitring tot een volwaardige vrachtwagencabine. Daarom zijn er verschillende oplossingen nodig voor zowel opslag als orderpicking.

Hun magazijnen zijn doorgaans 10m hoog en het was een must voor Scania om het meeste uit deze ruimte te halen. 

Palletstellingen voor opslag vrachtwagen onderdelen

Combinatie van palletstellingen en legbordstellingen

Aangezien er verschillende magazijnen toegevoegd zijn aan de site in Opglabbeek, werd Dexion aangesteld om de opslagsystemen te ontwerpen. Deze variëren van gegalvaniseerde standaard palletstellingen om de onafgewerkte vrachtwagencabines buiten te stallen, tot smalle gangenbouw stellingen om onderdelen in bulk op te slaan. Voor de kleinere vrachtwagenonderdelen heeft Dexion HI280 legbordstellingen met een etageconstructie geplaatst, voorzien van meerdere niveaus om aparte onderdelen te picken.

Oplossingen:

  • Standaard P90 palletstellingen van 9 meter hoog, met liggers tot 3.600 breed, zodat er per compartiment 32 paletten kunnen worden opgeslagen;
  • P90 smalle gangenbouw van 9 meter hoog;
  • HI280 legbordstellingen etageconstructie met 3 niveaus;
  • P90-ondersteunde mezzanine, met daarboven een HI280 legbordstelling etageconstructie van 2 niveaus;
  • Warm verzinkte palletstellingenvoor de opslag van vrachtwagencabines in de buitenlucht.

De Dexion opslagsystemen bieden plaats voor meer dan 80.000 palletten in het magazijn.

Beschrijving van de onderneming

Scania werd opgericht in 1891 en is nu een wereldwijde onderneming met een organisatie van verkoop en dienstverlening in meer dan 100 landen, die ongeveer 42.000 werknemers tewerkstelt.

Hun doel is om hun klanten de beste rendabiliteit te bieden door geoptimaliseerde zware vrachtwagens en bussen te produceren, en ook om gedurende de productlevenscyclus motoren en een dienst na-verkoop te bieden. Daarbij streeft Scania ernaar om de meest vooraanstaande firma in haar industrietak te worden. www.scania.com