Skip to main content

Scania, Opglabbeek - Dexion Palletstelling Statisch

Case Study Overview

Klant: Scania
Locatie: België
Oplossing: P90 Palletrekken brede gang. P90 palletrekken Smalle Gang. Hi280 Legbordrekken etagebouw. Platformen.

Scania, Case StudyHet wereldwijde distributiecentrum van Scania in Opglabbeek, dicht bij Genk, België, bevat een waaier aan opslagmogelijkheden van Dexion om onderdelen te stapelen en te picken. 

Gedurende verschillende jaren heeft Dexion het hoofddistributiecentrum van Scania ingericht te Opglabbeek. De producten zijn een combinatie van rekken & liggers, zodat Scania de ruimte in haar opslagplaats optimaal zou kunnen benutten. Vanuit dit grote distributiecentrum verzendt Scania onderdelen voor vrachtwagens overal ter wereld.

Oplossing

De onderdelen van Scania-vrachtwagens variëren in grootte, het kan gaan om een kleine sluitring tot een volwaardige vrachtwagencabine. Daarom zijn er verschillende oplossingen nodig voor zowel opslag als orderpicking.

Hun magazijnen zijn doorgaans 10m hoog en het was een must voor Scania om het meeste uit deze ruimte te halen. 

Scania, Case Study

Capaciteit

Aangezien er verschillende magazijnen toegevoegd zijn aan de site in Opglabbeek, werd Dexion aangesteld om de opslagsystemen te ontwerpen. Deze variëren van gegalvaniseerde rekken om de onafgewerkte vrachtwagencabines buiten te stallen, tot rekken voor een brede of smalle gang om onderdelen in bulk op te slaan, en ook etageconstructie met meerdere niveaus om aparte onderdelen te picken.

Oplossingen:

  • P90 palletrekken 9m hoog, brede gangen, met liggers tot 3600 breed, zodat er per compartiment 32 paletten kunnen worden opgeslagen.
  • P90 palletrekken met smalle gangen 9m hoog
  • HI280 etageconstructie met 3 niveaus
  • P90-ondersteunde mezzanine, met daarboven een HI280 etageconstructie van 2 niveaus
  • Warm verzinkte palletrekken P90 voor de opslag van vrachtwagencabines in de buitenlucht

De Dexion-opslagsystemen bieden voor meer dan 80.000 palletten in het magazijn.

Beschrijving van de onderneming

Scania werd opgericht in 1891 en is nu een wereldwijde onderneming met een organisatie van verkoop en dienstverlening in meer dan 100 landen, die ongeveer 42.000 werknemers tewerkstelt.

Hun doel is om hun klanten de beste rendabiliteit te bieden door geoptimaliseerde zware vrachtwagens en bussen te produceren, en ook om gedurende de productlevenscyclus motoren en een dienst na-verkoop te bieden. Daarbij streeft Scania ernaar om de meest vooraanstaande firma in haar industrietak te worden. www.scania.com