Skip to main content

Ook met bestaande magazijnstellingen is het mogelijk uw magazijn uit te breiden met nieuwe stellingen

SNA Europe (Benelux) B.V, The Netherlands

Case Study Overview

Klant: SNA Europe (Benelux) B.V
Locatie: The Netherlands
Oplossing: HI280 Legbordrekken en etagebouw, P90 Palletrekken met P&D Stations, Doorrolbedden, Cassette900 Kantoorunits

Gereedschappen

SNA Europe, Netherlands

SNA Europe [Benelux] B.V. is een bedrijf dat gereedschappen verkoopt en is hét bedrijf achter het bekende merk Bahco.

Het Europees Distributie Centrum in Helmond heeft een zeer uitgebreid assortiment voor voornamelijk de industrie, automotive, bouw en groenvoorziening sectoren.

Optimalisatie magazijn

Door veranderde klantenwensen, heeft men de lay-out gewijzigd en zijn verschillende rijen palletstellingen verplaatst , waardoor gebruik van een reachtruck mogelijk werd gemaakt en waardoor men flexibeler werd met betrekking tot het orderverzamelproces.

Palletstelling Rack83

Het bestaande magazijn moest worden uitgebreid met palletstellingen voorzien van PD (Pick&Deposit) stations. Het magazijn was reeds ingericht met Dexion'spalletstellingen type Rack83, in combinatie met smalle gangen trucks. Desbetreffend type is echter doorontwikkeld en vervangen door het verzinkt uitgevoerde type palletstelling P90.

Door losse onderdelen van Rack83 te gebruiken, was het mogelijk om een combinatie van Rack83 en P90 stellingen te maken. Een aantal palletsecties zijn, in verband met het “First-in First-out” principe,  voorzien van doosdoorrol ramen,  zodat het meteen duidelijk is wanneer en waar er voor aanvulling dient te worden gezorgd.

SNA Europe, Netherlands

Uitbreiding legbordstellingen

Daar men eveneens behoefte had aan uitbreiding van de ruimte met legbordrekken, werd het bestaande HI170 legbordstellingenmagazijn uitgebreid met het verzinkt uitgevoerde type legbordstelling HI280.

Bovenop de HI280 legbordstellingenzijn enkele werkplekken, evenals een vergaderruimte gebouwd met scheidingswanden type Cassette900. Alle ruimtes zijn voorzien van een systeemplafond.

Overvloering

De bestaande overvloering, met een maximaal toelaatbare belasting van 600 kg/m² werd eveneens uitgebreid met maar liefst 190 m².

Resultaat:

  • Uitbreiding vloer met 190m2
  • Palletstellingen voorzien van doosdoorrol bedden en P&D stations
  • Legbordstellingen met overvloering
  • Kantoorunit en scheidingswanden

Geleverde producten:

HI170 legbordstellingen met overvloering, HI280 legbordstellingen met overvloering, Rack83 palletstellingen, P90 palletstellingen, Cassette 900 scheidingswanden, PD stations en doosdoorrol ramen.