Skip to main content

Door grootvakstellingen te combineren, leverde dit een optimale benutting van de koel-/vriescel op voor Veldboer Eenhoorn

Veldboer Eenhoorn, The Netherlands

Case Study Overview

Klant: Veldboer Eenhoorn
Locatie: Zwaag / Nederland
Oplossing: P90 Palletrekken, Push-back rekken, HI280 Legbordrekken met grootvak legborden

In het distributiecentrum van Veldboer Eenhoorn uit Zwaag, werden de grootvakstellingen gecombineerd met andere magazijnstellingen.

Bovenop de grootvakstellingen werden pallet pushback stellingen en statische palletstellingen geplaatst. 

Veldboer Eenhorn, Netherlands

Uitbreiding noodzakelijk voor DC Veldboer Eenhoorn

Vanuit een modern distributiecentrum op het bedrijventerrein Westfrisia bevoorraadt Veldboer Eenhoorn dagelijks het gros van de horecabedrijven, verenigingen, instellingen en bedrijfskantines.

Het DC was al voorzien van magazijnstellingen van Dexion, maar door de toename van het klantenbestand, was de uitbreiding van een extra koel-/vriescel, met temperaturen van + 5 ◦C tot - 30 ◦C , noodzakelijk.

Doordat koel- en vriesruimtes duurder zijn dan normale magazijnen, denk aan extra stroomkosten, isolatie, koeling etc. was het voor Veldboer Eenhoorn belangrijk dat deze nieuwe cellen zo optimaal mogelijk werden benut.

Grootvakstellingen als picklocaties

Veldboer Eenhoorn besloot de expertise van Dexion weer in te schakelen. Om de ruimte zo efficënt mogelijk in te richten voor de diverse horeca producten, moest Dexion een oplossing zien te vinden voor kleine artikelen, maar ook bulkgoederen en goederen opgeslagen op pallets.

Veldboer Eenhorn, Netherlands

De kleinere, maar relatief zware goederen moesten op pickhoogte worden opgeslagen. Dexion besloot daarom om grootvakstellingen te plaatsen. Met grootvakstellingen is het mogelijk om langere secties te maken dan bijvoorbeeld een standaard legbordstelling.

Het legbord van de grootvakstelling is gemaakt van spaanplaat, dit zorgt ervoor dat het legbord niet gaat door zakken. De liggers van de grootvakstellingen zijn voorzien van barcodes, wat het orderpicken overzichtelijk maakt. 

Afgesloten grootvakstellingen

Binnen het DC worden ook "duurdere" artikelen opgeslagen. Om diefstal hiervan te voorkomen, werd er om een gedeelte van de grootvakstellingen een gaaswand geplaatst.

Hierdoor zijn de grootvakstellingen alleen bereikbaar voor medewerkers die over een sleutel beschikken. 

Veldboer Eenhorn, Netherlands

Bulk- en palletopslag boven de grootvakstellingen

Boven de grootvakstellingen werden pushback stellingen op rollen én statische palletstellingen geplaatst.

Hierdoor werd combinatie opslag van kleinere goederen én bulk-/palletopslag mogelijk.

Logistiek proces niet onderbroken

Naast de ervaring van en met Dexion, heeft Dexion er voor gezorgd dat het logistieke proces binnen het DC van Veldboer Eenhoorn geen hinder heeft ondervonden tijdens de verbouwing.

Voor Veldboer Eenhoorn betekende dit 2 voordelen: geen omzetverlies en een geheel nieuw en geoptimaliseerd distributiecentrum, waar men weer jaren mee vooruit kan.

Geleverd bij Veldboer Eenhoorn:

Grootvakstellingen, pushback stellingen met rollen en statische palletstellingen.

www.veldboereenhoorn.nl