Skip to main content

Palletstellingen plaatsen? Belangrijke overwegingen voordat u doorgaat

Als uw bedrijf op het punt staat te investeren in een nieuw magazijn, of een magazijn van een ander bedrijf wilt over nemen, moet een van de eerste overwegingen zijn hoe u het maximale uit de faciliteit kunt halen.

PalletstellingenMet 'er het beste van maken' bedoelen we het magazijn optimaal gebruiken, zodat u goederen opslaat op het volume dat u nodig hebt, terwijl u de operatie zo efficiënt mogelijk uitvoert. De palletstelling die u kiest, moet aan uw behoeften voldoen.

Dus voordat u doorgaat en investeert in een nieuwe oplossing voor magazijnopslag, is het de moeite waard de tijd te nemen om te overwegen wat uw doelen zijn, en vervolgens het juiste type verstelbare palletstellingen te selecteren die u helpen deze doelen te bereiken.

We hebben veel voorbeelden gezien van bedrijven die maar doorgaan en investeren in een opslagoplossing zonder rekening te houden met wat ze eigenlijk nodig hebben, zodat ze uiteindelijk magazijninrichting kopen die niet geschikt is voor hun doeleinden.

En dit is jammer, want het mooie van verstelbare palletstellingen is dat het zo veelzijdig is en met zoveel toepassingen dat er een optie is voor bijna elke magazijnomgeving.

Overwegingen in acht te nemen voordat u investeert in verstelbare palletstellingen of palletrekken

Palletstellingen

 

1. Bekijk uw gegevensprofiel

Wat bedoelen we hiermee? We bedoelen, analyseer al uw gegevens: uw orderafhandeling, hoe u elke bestelling uitvoert, welke soorten goederen u moet opslaan, hoe snel de omloop is, of er seizoensgebonden trends zijn, enz.

Nadat u deze informatie hebt verzameld, kunt u een veel beter geïnformeerde beslissing nemen over de soort palletstelling of palletrekken die u nodig hebt, in plaats van een gok te doen.

Uw bedrijf kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor een semi geautomatiseerde of volledig geautomatiseerde opslagoplossing, vooral als u uw arbeidskosten wilt verlagen. Deze vereisen een grote initiële investering, maar kunnen op lange termijn kosten efficiënter blijken te zijn. Als u zich echter in een gebied bevindt waar de arbeidskosten laag zijn, is dit dan misschien weer geen overweging.

2. Welke uitrusting heeft u al?

Hier hebben we het over apparatuur zoals vorkheftrucks, waaraan u misschien wilt vasthouden voor gebruik in uw nieuwe magazijn. Als dit het geval is, wilt u een gebouw vermijden waar opslag op hoogte nodig is omdat uw vorkheftrucks deze niet kunnen bereiken.

3. Welke maat pallets gebruikt u?

Drive-in palletstellingenEr zijn veel verschillende standaard palletmaten, die variëren afhankelijk van waar ze vandaan komen: Europese standaard palletmaten verschillen van Britse standaard palletmaten en verschillen ook van wereldwijde palletmaten met ISO-certificering.

Daarom moet u ervoor zorgen dat uw palletstellingen of palletrekken geschikt zijn voor de pallets of palletten die uw magazijn binnenkomen en verlaten. Het is zinvol om te investeren in verstelbare palletstellingen, waarbij de hoogte tussen de liggerparen en de afstand tussen de staanders kan worden aangepast aan uw gewenste pallets. U moet uw stelling lay-out ontwerpen om aan de vereisten van uw pallets te voldoen.

4. Welk type product bewaart u?

Type, gewicht, vorm en grootte van uw product zullen allemaal bepalend zijn bij het type palletstellingen of palletrekken waarin u moet investeren en de daaropvolgende lay-out en het ontwerp.

Als u bijvoorbeeld producten (zoals voeding) hebt die een snelle doorlooptijd vereisen, kunt u een FIFO (First In, First out) palletstellingensysteem overwegen, waar het essentieel is (vanwege de vervaldatums) dat de artikelen worden gepickt en verzonden in een vaste volgorde.

5. Wat is uw budget?

KranenmagazijnDit is misschien wel de belangrijkste vraag: wat bent u bereid te betalen en welk rendement op uw investering verwacht u? Met een geautomatiseerde of semi-geautomatiseerde opslagoplossing kunt u bijvoorbeeld een grotere initiële investering verwachten, maar de lopende kosten (zoals lonen en energierekeningen) zullen lager zijn. Voor u kan dit een goed rendement op uw investering betekenen.

Uiteindelijk zult u, als u een oplossing wilt die geschikt is voor het doel, moeten investeren in kwalitatieve palletstellingen, van een gerenommeerde fabrikant die ook goede service en ondersteuning aanbiedt, zodat u weet dat uw investering kan worden gehandhaafd.

Als u met een van onze experts wilt praten over palletstellingen en welke opties het beste zijn voor u en uw bedrijf, neem dan contact op. We helpen u graag verder.

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws